Wat te doen als geen enkele school een 15-jarige leerlinge wilt aannemen?

Een vriendin van me moet wegens slecht gedrag haar school verlaten, totdat ze op een andere zit is ze nog ingeschreven op haar huidige school. Ze doet nu 3vmbokader-administratie.
Hier zijn nog vier scholen die deze opleiding ook bieden, de zorgcoördinator heeft deze allemaal gesproken, en ze willen allemaal deze leerlinge niet. Ook hoort ze niet wat ze nu moet doen ed. Er loopt nog wel een onderzoek bij de GGZ, waarvan de datum van het eindverslag steeds verzet wordt.

Wat kan ze nu het beste doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Gedrag aanpassen. Wat is hier de reden van? Thuissituatie? Ieder geval onderzoek afwachten en in kontakt treden met leerplichtambtenaar. Want een beetje rondhangen zou de situatie wel eens kunnen verergeren.

Je kind normen en waarden bij brengen

Waarschijnlijk is het het verstandigst eerst te wachten op die GGZ-rapportage - zij of haar ouders kunnen dan ook advies vragen welke opties er zijn.

Afspraak maken op het gemeentehuis/deelraad met een leerplichtambtenaar. Scholen kunnen moeilijk doen maar moeten buigen voor de leerplichtwet. Leerplichtambtenaar ook verwittigen over het lopende onderzoek van het GGZ.

Bronnen:
Ervaring.

Laat haar testen op een vorm van autisme of een andere gedradsstoornis. Dan heeft de school hier begrip voor!

School mag haar niet zomaar op straat zetten. Ze moeten eerst wat anders aanbieden.

ik geef eerlijk toe dat ik niet weet hoe dat allemaal gaat, met aanmelden op andere scholen. maar ik heb wel een tip voor jouw... zeg tegen die vriendin van je op een hele serieuze manier dat ze beter kan veranderen, of ze komt in de problemen. lol hebben is een ding, een onbeschofte persoon zijn is heel wat anders. en of ze het nou leuk vindt of niet, ze zal het maar moeten accepteren, wil ze later wat bereiken! dat heet volwassen worden...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100