kan je als in 4 vwo zit, en aan het eind van het jaar niet over gaat, naar 5 havo?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat ligt eraan. Het zou praktisch gezien wel mogen maar bij bijna alle scholen moet je dat tijdig aan geven. Dan kan je vakken die je nodig hebt al beginnen met inhalen. Als je het pas aan het eind van het jaar aangeeft lukt het meestal niet. Maar het is bij elke school anders!

Op uitzonderingen na wel ja

Je kunt in principe niet instromen in het examenjaar. Het ligt er aan wat de normen van de betreffende school zijn.

Ik zou eerlijk gezegd niet gelijk een niveau lager gaan. Je zit niet zomaar in vwo 4, dus het is zeker de moeite waard om het jaar nog een keer te proberen. Niet te snel opgeven als een jaar tegenvalt of het opeens iets moeilijker wordt, dat is zonde.

Ik mocht dat niet, want ik wou het zelf wel omdat ik er heel slecht voor stond. Ik moest eerst 5vwo afmaken, wat ik dus niet gehaald heb. En nu doe ik 5havo. Ik hoop dat het bij jou wel mag, want ik heb nu gewoon een jaartje moeten vergooien als het ware.

Je mist dan veel SE-cijfers, wordt lastig.

Ik heb dat niet gedaan. Heb gewoon nog een keer de vierde klas gedaan, ging tweede keer veel beter. Nu ben ik alweer een aantal jaar geleden afgestudeerd aan de universiteit. Ben blij met mijn keuze dat ik toen niet naar de havo ben gegaan.

Als je de vakken die je in 4 havo moet doen goed hebt afgerond wel. Stel dat je heel slecht staat mag je natuurlijk ook niet naar H5

pas als het je 2de keer is, dat is bij ons op school

Ik mocht het niet, en moest naar 4 havo.. ook al stond ik voor alles hoger dan een 8 op het vwo. (reden is niet relevant) Vanwege gemiste SE-cijfers.

Neen dat is niet mogelijk. Het heeft o.a te maken met het feit dat in h4 vakken worden afgesloten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100