Is het profiel Cultuur en Maatschappij een goede keuze?

Ik zit in de derde klas vwo en ik denk dat ik met mijn profielkeuze voor Cultuur en Maatschappij ga kiezen. Bij mij zit daar dan Aardrijkskunde, Geschiedenis, Kunstvak, Wiskunde C en Duits in. Ik kan nog kiezen tussen Frans en Economie. Ik ben redelijk creatief aangelegd en ik wil liever niets met Natuurkunde, Scheikunde, Biologie. Later wil ik misschien iets met pedagogiek (of iets met jonge kinderen) of iets met toneel/muziek doen.
Is Cultuur en Maatschappij een goede keuze voor mij of kan ik beter iets anders doen? (Andere profielen zijn Natuur&Techniek, Natuur&Gezondheid, Economie&Maatschappij) Ik twijfel namelijk enorm of CM wel een juiste keuze is.

Toegevoegd na 1 week:
Het gaat me niet zozeer of ik Frans of economie moet kiezen, maar ik twijfel echt of CM wel een goed profiel is en niet het pretpakket waar iedereen het over heeft.

Weet jij het antwoord?

/2500

Aan wiskunde C heb je echt niks. Wiskunde A is beter aan te raden. Of je economie of frans kiest ligt aan jou. Wil je wat met talen doen dan raad ik frans natuurlijk aan. Maar als je economie kiest heb je nog veel andere opties als pedagogiek of het culturele niks wordt. Én als je economie kiest is wiskunde C af te raden. Veel dingen die je bij wiskunde krijgt moet je toepassen bij economie. Uiteindelijk is het jóúw keus. Laat je niet te veel beinvloeden want daar kun je nogal spijt van krijgen. Denk er goed over na en praat een met mensen die dat profiel hebben gekozen. Kijk in hun boeken. Etc. Succes!

De belangrijkste keuze overwegingen zijn in eerste instantie: * vind ik de vakken leuk?; * ben ik er goed in? Pas daarna komt de keuze kan ik wat met dat profiel. In jouw geval is het antwoord (denk ik) 3x ja. Ik ben ervaringsdeskundige foute keuze (kostte me een jaar).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100