Ik vindt het erg lastig om een samenvatting over een boek te schrijven, hoe pak ik dit het beste aan?

Weet jij het antwoord?

/2500

bekijk eerst op internet voor samen vatingen en baseer het daarop

Een boekverslag schrijven wordt eenvoudiger als je je houdt aan dit stappenplan. * Stap 1: Kies een boek uit en lees het boek * Stap 2: Zoek informatie op over het boek (wie is de schrijver etc.) * Stap 3: Wat is de genre van het boek * Stap 4: Maak een samenvatting * Stap 5: Controleer alles, maak eventuele extra opdrachten en lever in In de bron staan de stappen volledig beschreven

Bronnen:
http://artikelen.foobie.nl/onderwijs/hoe-m...

Lees de achterkant van het boek en breid het wat meer uit, met iets meer details!

Lees het boek gewoon eerst goed door, lees daarna samenvattingen op het internet, bv op scholieren.com. als je het uiteindelijk moet maken begin je gewoon bij het begin van het verhaal en ga je rustig alles bijlangs. Als je er een papiertje bij mag gebruiken, schrijf dan een paar gebeurtenissen op die je sowieso wil gaan gebruiken in je samenvatting.

Begin gewoon met het boek lezen. Schrijf dan voor je zelf kort op hoe het boek begon. Daarna hoe het eindigde. Schrijf daarna belangrijke personen en gebeurtenissen. Dan heb je al een skelet voor je samenvatting, die hoef je dan alleen nog maar aan elkaar te schrijven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100