Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Ik zit in Nederland op school, maar wil verhuizen naar Duitsland

Nu weet ik dat stufi wel gewoon doorgaat, maar hoe zit het met de OV-studentenkaart? En kan iemand enige voor en nadelen opnoemen van Duitsland?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
581

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Je OV-kaart hou je gewoon en kan je evt. gebruiken om in het weekend naar NL te reizen. In Duitsland zul je een eigen Bahncard oid moeten regelen. Als je in Dld als student staat ingeschreven, kun je meestal in die stad/omgeving goedkoper reizen.

Het levensonderhoud en auto's zijn in Duitsland goedkoper. De ziektekostenverzekering is veel duurder. Ze praten er Duits (duh), zijn wat formeler, maar over het algemeer (zeer) correct.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Je Ov kaart mag je kiezen of uitbetaald of in het weekend in Nederland reizen. Voor en nadelen over het wonen en leven in Duitsland is voor een ieder persoonlijk. Ligt er een aan hoe je jezelf opstelt en hun manier van leven wil aanvaarden.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding