wat gebeurde er op 1789?

Ik ben een beetje aan 't leren voor mijn examen geschiedenis. Nu zie 'k dat er bij de datum 1789 niets staat. wat is er dat jaar gebeurd? waar stond dat jaar symbool voor. Liefst uitgedrukt in een zin of twee.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

-Start van de franse revolutie - George Washington wordt gekozen tot eerste president van de Verenigde Staten.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/1789

George Washington werd verkozen tot de president van de Verenigde Staten en veel meer: http://nl.wikipedia.org/wiki/1789

Wat gebeurde in in 1789: Op 14 juli 1789 bestormde een menigte de Bastille, een gevangenis in Parijs die het symbool was van de absolute monarchie. Dat vormde het begin van de Franse Revolutie: feodale rechten en standenprivileges werden afgeschaft en de rechten van de burger werden vastgelegd. Toegevoegd na 6 minuten: Op 28 april 1789 brak op de Grote Oceaan op het Britse schip de Bounty muiterij uit. Dat legendarische verhaal werd door het boek "Muiterij op de Bounty" wereldberoemd.

Bronnen:
http://www.voorbeginners.info/frankrijk/ge...

14 juli 1789 wordt vaak gezien als het symbolische beginpunt van de Franse Revolutie. Hoewel er ten tijde van de bestorming maar zeven gevangenen aanwezig waren in het middeleeuwse fort, werd de verovering van de gevangenis een symbool voor de Revolutie. In Frankrijk is Le quatorze juillet (14 juli) nog steeds een algemene feestdag, formeel bekend als het Fête de la Fédération.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Bestorming_va...

De Belgische Revolutie , dat uitmondt in De Verenigde Staten van België Toegevoegd na 42 minuten: Eerste Belgische Revolutie 1789 : Verenigde Staten van Nederland-Etats Unis Belge (niet te verwarren met de Belgische revolutie 1830 )

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Verenigde_Ned...
http://www.unionbelge.be/?p=614

Mijn achter-achter-achter-achter-grootmoeder (antje vreeswijk) werd geboren in montfoort Denk niet dat je hier een vraag over krijgt bij je examen maar voor mij toch wel van levensbelang voor mijn bestaan.

Nou,toen kwamen de Fransen in opstand tegen de koning ,Lodewijk XVI en diens matresse ,Marie Antoinette,omdat die de arme bevolking uit hadden gebuit,dus bestormden ze toen de staatsgevangenis de Bastille op 14 juli van dat jaar. Zo ontstond de Franse revolutie en greep het gewone volk de macht en werden de hoofden van de koning en Maria Antoinette afgehakt door de guillotine,net als van een groot deel van de vetgevreten adel enzo. Daarna kwam er een parlement datg het volk de macht gaf en werd Frankrijk een repoubliek met Robespierre aan het hoofd van de regering. Toegevoegd na 2 minuten: oja,sorry,2 zinnen: 1) Franse volk in opstand:bestormen de Bastille = Franse revolutie op 14 juli 1789 2)Daarna worden de koning en adel onthoofd + komt er een volksregering

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100