Planning is voor veel leerlingen moeilijk, waarom wordt daar zo weinig aan gedaan?

Op de middelbare school kunnen veel leerlingen niet goed plannen. Ze gaan dus te laat leren voor proefwerk of SO. Er zijn maar weinig scholen die lesgeven in plannen. Waarom is dit zo brak geregeld?

Weet jij het antwoord?

/2500

Op een goede middelbare school zal de mentor van de brugklas deze leerlingen hierin begeleiden. Tegenwoordig heeft iedere klas met de mentor 1 of 2 keer per week een zogenaamd mentoruur. In dit uur wordt alles besproken wat een kind tegenkomt op school. Het plannen van huiswerk heeft hier zeer zeker een rol in. Er zijn zelfs speciale planners die leerlingen uitgereikt krijgen om daarmee aan de slag te gaan. Verder ligt er ook een taak bij de ouders. Als je als ouder ziet dat je kind vastloopt met zijn cijfers, maar je weet dat hij beter kan kun je hem ook hierbij begeleiden. Gewoon eens wat vaker met hem de agenda doornemen en af en toe eens overhoren. Dat helpt al een heleboel.

Er wordt steed meer aandacht aan plannen besteed omdat het een belangrijk onderdeel is van zelfstandig leren en belangrijk voor 'een leven lang leren'. Echter je kunt wel leerlingen helpen plannen en leren plannen, maar als zij het werk dat in de plan staat niet uitvoeren dan heeft dat weinig zin. Vaak is dus plannen niet het probleem maar discipline

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100