Is middelbare school een vorm van kinderarbeid?

School is voor veel kinderen leuk, maar lang niet voor iedereen. Met name op de middelbare school maken kinderen soms wel heel lange dagen. En elke dag zeulen met 15 kilo's boeken op je rug. Je bent ook nog eens wettelijk verplicht te gaan. Vind jij het kinderarbeid?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat hangt van je referentiekader af. Als je zelf naar school moet, vind je er waarschijnlijk niks aan. Als je ouder bent, zul je iedere dag dankbaar zijn voor het onderwijs wat je genoten hebt. En als je als vijfjarige iedere dag 12 uur lang tapijten moet knopen, kun je alleen maar dromen van een goede opleiding. Ik vind school geen kinderarbeid. Bij kinderarbeid denk je meer aan volwassenen die kinderen uitbuiten om daar zelf beter van te worden. Een opleiding is iets wat van nut is in je hele latere leven. Daar moet wel enige dwang achter zitten, want als kinderen het voor het zeggen hadden zaten veel van hen de hele dag te gamen.

nee, het is een kans om jezelf te ontwikkelen. en niet iedereen heeft die kans. en die 15 kilo boeken, die heb ik nooit gehad. dat valt allemaal wel mee. (goed kijken wat je nodig hebt) en het late tijdstip valt best mee, op een universiteit/hogeschool kan je nog veel later zitten. en een gewone baan is ook gewoon laat. dus het valt allemaal best mee op een middelbare school, en we zouden blij moeten zijn dat we daar naartoe kunnen gaan. Toegevoegd na 34 minuten: 'veel later zitten' --> moet zijn-->'tot een veel later tijdstip zitten'

In het algemeen denk ik ook dat school en onderwijs een kans is, en dat een kind verplicht is om de kans te gebruiken. Daarentegen zijn er echt kinderen voor wie leerplicht tot 18 jaar veel te lang is. Veel meer toepassing van wat vroeger het leerlingstelsel was, zou dan beter zijn. Het jongemens verdient geld, werkt en wordt wat theoretisch ondersteund. Toegevoegd na 1 minuut: Niet zeuren, maar je best doen. Kinderarbeid is in India batterijen leegpulleken , of tapijten weven.

Nee hoor dat hoort niet bij kinderarbeid... Ten eerste het kind wordt niet uitbetaald. Ten tweede het is gewon verplicht zoals je zelf ook al zegt... Ik vindt het heel normaal.

Ja, ik vind het een vorm van kinderarbeid.

De leerplicht bestaat juist om kinderarbeid uit te bannen, om ouders verplicht te stellen hun kinderen de káns te geven om naar school te gaan in plaats van ze te werk te stellen. Dat jij het bijwonen van lessen, het dragen van een paar boeken en het doen van huiswerk ziet als kinderarbeid, zegt dat je een heel gelukkig mens bent. Eén die zich absoluut geen voorstelling kan maken van hoe kinderarbeid er wereldwijd écht uitziet. En gelukkig maar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100