Welke starters (didactiek) zou je kunnen gebruiken bij online leren

In het onderwijs is het gebruik van starters didactische verantwoord. Een starter aan het begin van de les is als een warming up op het sportveld. De docent start hiermee de interactie met de klas.

Als je een cursus online volgt (E-learning) mis je deze vorm van interactie. Ik vraag me af op welke andere manieren er digitale interactie mogelijk is en wat je ervaringen hiermee zijn.

Een ander woord voor starter is ijsbrekers:

http://www.managementboek.nl/auteur/5482/marcel_karreman

Een van mijn docenten onderwijskunde haalde bijvoorbeeld altijd een stukje aan uit een kranteartikel of actuele gebeurtenis aan het begin van de les. In een andere training (management) deden we spelvormen.

Ik ben op zoek naar ideën voor ijsbrekers die je in e-learning zou kunnen gebruiken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit hangt natuurlijk een beetje af op welk niveau je onderwijs geeft maar 'vroeger' op mijn roomse basisschool begon de leraar met een gebed en/of een stuk uit de bijbel lezen. Een lied zingen? Een nieuws onderwerp bespreken van het journaal? Een stuk geschiedenis vertellen over het vakgebied? Stampwerk zoals woordjes, zinnen of begrippen? ( "mit, nach, bei, seit, von, zu, entgegen, auser, aus" / "verbranden is reageren met zuurstof " / koolstof (C) en stikstof (N) koper (Cu) tin (Sn) lood (Pb) ). In hoeverre mijn antwoord geschikt is voor e-learning moet je zelf maar uitzoeken. Ik hoop dat ik je een beetje op weg heb geholpen. Good luck! :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100