mag je docent je uitschelden voor noob?

ik werd vandaag uitgescholden door mijn techniek docent omdat ik het bestand niet had geconverteerd ofso...
toen kreeg ik een 1 en er stond je bent een noob en je bent stom bezig geweest

Toegevoegd na 45 minuten:
Je bent een noob, dit is een wlmp-file en dus geen film-bestand. je hebt deze file gekregen door je project in WLMM op te slaan. Je hebt echter nog niet je FILM opgeslagen...! Dan krijg je een wmv-file en dat is wèl een film. Deze wmv kun je dan wel omzetten naar flv (en dat is je niet gelukt met je wlmp-file want dat is geen film). Beetje stom is het wel hoor.

hier is de citaat van mijn docent

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee,tuurlijk niet ,joh! Hij mag ook niet tegen jou schelden,want dat mogen wij (leerlingen) ook niet tegen docenten. Ik zou naar je mentor ofzo gaan en het tegen hem/haar zeggen. Niet pikken hoor! Hij zou jou gewoon een ,minderwaardigheidsgevoel aanpraten,toch? Wij moeten ons aan regels houden (fatsoen enzo) dus de leraren ook!

Nee, dat mag hij niet. Hij moet jou met net zoveel respect behandelen als jij hem behandelt. Ik zou met hem gaan praten.

Nee, dat zou ik niet pikken. Ik zou naar het hoofd van de school stappen. Schelden is niet nodig en docenten moeten juist het goede voorbeeld geven.

Nee, dat is ontzettend asocioaal, laag en onnodig. Je zou een klacht in kunnen dingen Ik ben zelf ook eens uitgescholden voor 'stomme dioxinekip zonder verstand'

Uitschelden is nooit goed en een docent zou dat zeker niet moeten doen. Het valt me wel op dat je met 'ofso' een beetje vaag bent over wat er fout is gegaan. Met dat ofso maak je je verhaal niet erg veel sterker en geloofwaardiger. Ik denk dat je iets achterhoudt wat de opinie hier flink zou kunnen doen omslaan. ;)

Ik vind dit helemaal niet erg. Want waarschijnlijk is het gewoon een beetje stom. En hij vindt dat omdat hij beter van je heeft verwacht. Hij zegt hiermee in feite dat je eigenlijk heel goed bent in dit vak!! Je moet geen kort lontje ontwikkelen, daar heb je later in je leven niets aan!! Die docent is er niet op uit om jou te vernederen maar om je te laten zien dat je het beter kunt dan je deed!!! Al de adviezen om ""het niet te nemen"""zijn destructieve adviezen.

Als de docent het van tevoren nadrukkelijk heeft verteld, is het te begrijpen dat hij geen zin heeft om jouw bestand te converteren. Hij heeft immers ook andere dingen te doen. In dat geval ben je ook inderdaad een noob. Noob is geen scheldwoord, maar een ander woord voor "newbie" of nieuweling.

Een docent moet pedagogisch verantwoord les geven. Hij mag dus een leerling nooit het gevoel geven dat hij iets niet kan of demotiveren. Zijn woord keuzes van"noob" en "beetje stom is het wel" zijn in dit geval slecht gekozen.

Noob (beginneling) is hier duidelijk als scheldwoord bedoeld. Er is jou een persoonseigenschap toegedicht die kennelijk niet op jou van toepassing is: je BENT volgens de leraar een noob. Als hij het beledigende karakter van zijn uitspraak had willen wegnemen, had hij moeten zeggen: je GEDRAAGT je als een noob. In dat geval zou 'nobigheid' een gedragskenmerk zijn. Er is een hemelsbreed verschil tussen 'Je BENT een prutser' (veroordeling van de persoon) en 'Je HEBT geprutst' (veroordeling van amateuristisch gedrag).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100