als je een eigen zaak wil beginnen en je woont in een huurwoning je begint in die huurwoning is dan de huur aftrekbaar voor de belasting??

Weet jij het antwoord?

/2500

Alleen dat gene wat je inricht om als zelfstandig ondernemer te werken.

Percentage woonlasten prive = X% Percentage huisvestingslasten bedrijf = Y% X + Y = 100% Het gedeelte 'Huisvestingslasten bedrijf' (Y%), zijn volledig als lasten voor het bedrijf opvoerbaar. Onder huisvestingslasten worden ook verzekeringen, OZB-belasting, gas/water/licht etc gerekend....

Je kan het antwoord vinden op http://www.belastingdienst.nl/zakelijk/ondernemen_bedrijfsruimte/ondernemen_bedrijfsruimte-02.html cruciaal is het kenmerk van zelfstandigheid van de werkruimte. Wat hier precies de vereisten voor zijn weet ik niet. Maar ik meen dat de ruimte onafhankelijk van de woonruimte moet kunnen beschikken over toilet en toegang.

Als je al in je woning n zaak mag beginnen! In de meeste huurwoningen staat in t contract dat,dit niet mag n zaak aan huis beginnen.

Antwoord is heel eenvoudig. Als het een woning betreft, huur of koop maakt niet uit. dan moet de bedrijfsruimte aan veel voorwaarden voldoen om zelfstandige werkruimte te mogen heten. er MOET een eigen ingang zijn die niet via de woning te bereiken is (eigen voordeur van je bedrijf zeg maar) Er moet een sanitairgroep zijn, dames én heren toilet met handenwas mogelijkheid. en zo zijn er nog wat voorwaarden waaraan een zakelijke ruimte binnen het huis aan moet voldoen. in de praktijk kun je er van uitgaan dat bijna elke ruimte die bedrijfsmatig gebruikt wordt op het woonadres door de belastingdienst niet als zodanig erkend word. Dit kan dan eventueel ook weer nadelig zijn voor je overige aftrekposten die er zijn (investeringsaftrek, ondernemersaftrek, starteraaftrek etc.) Dan is er nog in jouw geval de verhuurder, staat deze wel toe dat je een bedrijf aan huis begint, meestal is dit niet het geval omdat een bedrijf aan huis vaak extra overlast met zich mee brengt, extra verkeer door klanten, leveranciers, etc hierdoor kan de verhuurder een bedrijf aan huis verbieden. Kijk je huurcontract erop na of neem contact op met de verhuurder voordat je begint. Op eventuele boetes, procedures en extra kosten omdat je opeens ander pand moet zoeken en alle bijkomende kosten (visitekaartjes, briefpapier enzo zit je ook niet te wachten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100