Heb je bij thuiscatering HACCP nog wel nodig?

Hallo,
Ik wil graag mijn eigen BBQ catering beginnen op afhaal. Nu wilde ik mij gaan verdiepen in HACCP om het certificaat te halen wat op de kvk site o.a. staat aangegeven dat ik dat nodig heb.

Bij mijn onderzoek hoe/wat lees ik overal dat HACCP per 1 januari 2021 is gestopt.. En dat bedrijven over zijn gegaan op andere certificeringen... nu vraag ik mij af, klopt de informatie op de KVK website dan nog wel:

https://www.dnvgl.nl/news/haccp-certificatie-stopt-per-1-januari-2021-99477#:~:text=HACCP%2Dcertificaten%20die%20vanaf%201,nieuwe%20certificaten%20meer%20worden%20uitgegeven.
https://www.foodpro-network.nl/7/nieuws/10524/haccp-stopt-per-1-januari-2021--wat-zijn-uw-alternatieven.html
https://normecfoodcare.com/nieuws/haccp-certificatie-stopt-wat-zijn-de-gevolgen/

kvk website:
https://www.kvk.nl/advies-en-informatie/bedrijf-starten/startsituaties/starten-met-catering-vanuit-huis/

Nu staat er, verdiep je in de HACCP regels.. maar zeggen ze daarmee dan feitelijk dat een certificaat niet nodig is? Moet je dan nog wel die regels toepassen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het hebben van een levensmiddelenplan is wettelijk verplicht voor alle organisaties die werken met voeding. Van productie tot transport, al deze bedrijven moeten de veiligheidsregels hanteren die vastgelegd zijn in de Algemene Levensmiddelen Verordening. Voor iedereen die zich bezighoudt met productie, verwerking of distributie van levensmiddelen is het verplicht om een training te volgen op het gebied van voedselveiligheid. Een HACCP-certificaat is niet verplicht vanuit de wet. De KvK zegt dan ook dat je je moet houden aan de HACCP-regels, niet dat je een certificaat moet hebben.

Bronnen:
https://www.kleemans.nl/advies/voedselveil...
https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedi...
https://haccpdirect.nl/faq/het-haccp-certi...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100