Kun je na het behalen van wettelijk certificaat, periodiek verplicht worden om je competenties te tonen; op straffe van het verlies van de licentie?

Vlgs de wet WRM wordt iedere rijinstructeur verplicht gesteld om5 jaarlijks zijn licentie na een proeve van bekwaamheid opnieuw te halen. Op straffe van intrekking en het opnieuw volgen van een zgn. herintrede-traject. Kan deze procedure -uitgevoerd door een (overheid?) aangestelde organisatie (IBKI)- de consequentie rechtvaardigen dat men in zijn bedrijfsvoering wordt belemmerd (opschorting licentie), als men wel aan alle voorwaarden heeft voldaan voor bijscholing, maar door omstandigheden niet voldoet aan de eisen gesteld door exameninstituut (IBKI). De hierbij gestelde eisen alsmede de wijze van examinering roept veel vragen op binnen de branche van instructeurs betreffende de gestelde toegevoegde waarde en de willekeur die lijkt te bestaan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja dat kan ! En het is ook logisch omdat vaardigheden die niet geoefend worden kunnen vervagen. Of er kunnen verkeerde gewoonten in sluipen. Soms kan er ook sprake zijn van nieuwe inzichten die geleerd moeten worden. Wanneer verlies van vaardigheden gevaarlijke gevolgen kan hebben is het niet ongebruikelijk dat deze vaardigheden herhaaldelijk opnieuw bewezen moeten worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100