Hoe kan een bedrijf jarenlang een negatieve "free cash flow" hebben?

Netflix heeft al jarenlang een negatieve "free cash flow". Nu weet ik niet precies wat precies wordt bedoeld met de "free cash flow", maar het komt op mij over als "contanten die uit de geldkist worden betaald" - waarbij die geldkist natuurlijk een gewone rekening courant kan zijn.

(Klopt deze interpretatie van het anglosaxische begrip "free cash flow"?)

Indien het bovenstaande klopt - hoe is het mogelijk dat een bedrijf jarenlang een negatieve "free cash flow" heeft en toch floreert - dat wil zeggen, groeit, blijft bestaan, en een steeds stijgende aandelenkoers heeft? Waar komt al dat uitgegeven geld vandaan?
 

Weet jij het antwoord?

/2500

Vrije kasstroom – Free cash flow. De waarde van een bedrijf wordt berekend door toekomstige vrije kasstromen te verdisconteren met de kosten van het gebruikte kapitaal. Een enkele blik op nettowinst vertelt niet het hele verhaal van de mogelijke waarde van een onderneming. http://www.sketchcorporatefinance.nl/vrije-kasstroom-free-cash-flow/ Dat uitgegeven geld komt dus uit de aandelen (of beter gezegd uit de portemonnee van de aandeelhouders) Zij geloven dat het bedrijf in de toekomst (veel) geld op gaat leveren en investeren hun geld. Zolang ze dat blijven doen is het voor het bedrijf geen enkel probleem om geen winst te maken.

Een positieve Free Cash Flow duidt op voldoende kasgenererend vermogen van de operationele activiteiten en dus een geringe kans op liquiditeitsmoeilijkheden. Een negatieve Free Cash Flow betekent dat de onderneming externe middelen moet aantrekken om de continuïteit te kunnen waarborgen. Hierdoor kunnen liquiditeit en solvabiliteit onder druk komen te staan. file:///C:/Users/marcel/Downloads/mt20040108a.PDF Een negatieve cashflow betekent simpelweg dat er meer geld de onderneming uitgaat dan dat er binnenkomt, en dat kan aanzienlijke gevolgen hebben. Het is niet anders dan bij een gezin dat meer uitgeeft dan het binnenkrijgt. Dat zorgt ervoor dat er geleend moet worden om aan de verplichtingen te kunnen voldoen. https://www.graydon.nl/wiki/cashflow#fc-359 Een negatieve cash flow kan dan ontstaan door leningen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100