Hoef ik als ondernemer geen BPM te betalen bij aankoop van een nieuwe auto?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je aan de voorwaarden voldoet hoef je bij een nieuw te kopen auto geen BPM te betalen: BPM Als ondernemer kunt u ook te maken krijgen met de belasting op personenauto's en motorrijwielen (bpm). Wanneer u een nieuwe bestelauto koopt, kan een vrijstelling van bpm van toepassing zijn. U moet dan wel voldoen aan een aantal voorwaarden: * U bent ondernemer voor de omzetbelasting en in bezit van een btw-nummer. * De bestelauto staat op uw naam of geregistreerd op naam van de rechtspersoon van uw bedrijf. * U gebruikt de bestelauto meer dan bijkomstig voor uw onderneming. Dit betekent dat u de auto voor meer dan 10% van de jaarlijks verreden kilometers voor uw onderneming gebruikt.

Jawel die moet je betalen maar die kun je later weer aftrekken van de belasting.

BPM is voor de ondernemer een kostenpost! Die betaal je dus en kan afgetrokken worden van het resultaat....

De BPM krijg je terug, maar alleen maar als het een bedrijfsauto betreft. Een zgn auto met grijs kenteken. Dit is wel een harde eis voor teruggave!

idd alleen bij bestelwagens, dus niet zomaar een mooie personenauto aanschaffen. Verder geldt dat als je binnen 5 jaar geen gebruik meer maakt van je bedrijfsauto, bijvoorbeeld als je stopt met de onderneming, dan moet je nog een deel BPM betalen. Hoeveel is afhankelijk van de leeftijd van de bedrijfsauto. Je kunt hiervoor onderstaande afschrijvingstabel hanteren. Als de auto ouders is dan 5 jaar dan hoef je geen rest-BPM meer te betalen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100