Ik ben op zoek naar een bedrijf die mijn ondermingsplan kan opstellen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat kun je door een accontantsbureau laten doen. Je zou ook zelf een marktonderzoekk kunnen houden en een plan schrijven. Lees je in de materie in. http://www.rabobank.nl/bedrijven/advies/starten/stappenplan_ondernemers/?cam=bedrijven.startende_ondernemers&adword=ondernemersplan.google

De KvK wil je daar graag bij helpen. Zie hun site.

Bronnen:
http://www.kvk.nl/bedrijf_starten/orientat...

Heb zelf goede ervaringen met instituut midden/klein bedrijf. www.imk.nl Zij helpen, met name starters, bv met het opstellen van een ondernemingsplan. Maar kunnen je bij veel meer dingen helpen!

Je ondernemersplan laten opstellen door een bedrijf is in mijn ogen een verkeerde keuze. Ik mag aannemen dat jezelf een bedrijf wilt beginnen en het "idee" geheel van jou afkomstig is. Dit kan een ander nooit zo verwoorden als jezelf. Daarnaast zul je zelf ook de gesprekken met de financier(s) aan moeten gaan. als je je plan door een ander hebt laten opstellen zul je nooit goed op de hoogte van alle feiten in je plan zijn. Ik zelf heb ik de zomer van 2008 mijn ondernemersplan geschreven, ik heb een voorbeeld gedownload van de site van de kvk, rabobank en Bussiness. Deze 3 heb ik uiteindelijk samengevoegd met mijn eigen invulling en gegevens erbij. Het financiele gedeelte heb ik een eenvoudig excel bestandje voor gemaakt waarin ik een liquiditeitsoverzicht gemaakt heb voor de komende 3 jaren. Toen ik dit alles naar tevredenheid af had heb ik het laten controleren door iemand van de KVK, kosten 35 euro. Met zijn adviezen en tips nog een paar kleine wizigingen aangebracht en toen het hele financiele plan laten door berekenen door een accountant, kosten 250,00 inclusief de benodigde accountantsverklaring. Daarna naar de bank en binnen 4 weken had ik mijn financiering, ondaks dat net de crisis was begonnen in oktober 2008, helemaal rond. En ondanks de crisis die ik helemaal niet in mijn plan verwerkt had heb ik een zwaar maar redelijk jaar gehad. Mijn Advies; schrijf zelf je ondernemersplan, laat het door de KVK controleren en ga het gesprek met de bank aan. Als het plan kritisch licht bij de bank en je het het laten opstellen door iemand anders dan is de kans groter dat je een afwijzing van de bank zult krijgen.

Je kunt diverse bedrijven inhuren. Maar kijk eens op http://www.hetgroeikompas.nl. Dan wordt je volledig begeleid door een (oud) ondernemer. Is handig als je succesvol wilt worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100