Als uw voorganger werkelijk dacht dat de loonheffingskorting was afgeschaft is het maar goed dat hij / zij dit werk niet meer doet. Werknemers hebben, afhankelijk van situatie, het recht te kiezen voor wel of niet toepassen van de heffingskorting. Bij 1 inkomen wordt de heffingskorting vrijwel altijd wel toegepast.
De werkgever houdt alleen rekening met de algemene heffingskorting, de arbeidskorting en bij hoge uitzondering de (aanvullende) ouderenkorting of Wajong-korting. De heffingskortingen die de werkgever verwerkt, worden samen de loonheffingskorting genoemd. Het systeem betekent voor werkgevers dat zij voor iedere medewerker (die de AOW-leeftijd nog niet bereikt heeft) rekening houden met een loonheffingskorting van maximaal € 4.200,00
De volgende heffingskortingen kan de werkgever verwerken, als de medewerker daarop recht heeft gezien zijn persoonlijke omstandigheden:
* De algemene heffingskorting
* De arbeidskorting
* De ouderenkorting (pensioen)
* De Jonggehandicapte korting (Wajong)
* De levensloopverlofkorting
Gezamenlijk heten deze kortingen “de loonheffingskorting”.
Ter informatie:
De (aanvullende) alleenstaande ouderkorting én de ouderschapsverlofkorting zijn m.i.v. 1 januari 2015 afgeschaft. Deze werden geregeld via de belastingaangifte.
- Bronnen:
-
http://www.arbeidsrechter.nl/loonheffingsk...