Wat is het verschil in de problemen van een gewone starter en een technostarter?

Wat is een Technostarter?

Een rechtspersoon die een onderneming drijft of de start ervan voorbereidt, op basis van een nieuwe technische vinding of een nieuwe toepassing van een bestaande technologie. Het gaat hier om het verkopen en leveren van producten, processen en/of diensten (geen adviezen).

Mijn vraag is dus waarin de problemen van technostarter verschillen van een gewone starter? Zijn er wel verschillen? Zo ja welke dan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een technostarter zal er voor moeten zorgen dat zijn nieuwe product onder de aandacht komt bij de mensen. Onbekendheid van het product, maakt dat er ook geen vraag naar het product is. Daarnaast zal hij er voor moeten zorgen, dat mensen die belangstelling hebben voor het product hem ook weten te vinden. Een gewone starter hoeft niet zo zeer meer reclame te maken voor het product, maar meer voor zichzelf. Mensen kennen het product, dat aangeboden wordt, al en de ondernemer moet er alleen nog voor zorgen dat de klanten juist bij hem dat product gaan afnemen. Toegevoegd na 2 minuten: Verkopers van bestaande producten, waarvan er 13 in een dozijn gaan, moeten er voor zorgen dat ze zich onderscheiden van de concurrentie. Een technostarter heeft vaak geen directe concurrentie en onderscheid zich dus vanzelf al van de rest.

Het eerste dat bij mij opkomt: een technostarter krijgt te maken met octrooi-/patentrecht. Is zijn product zo nieuw als hij denkt, of heeft een ander de rechten al? Hoe beschermt hij zijn product, om te voorkomen dat hij direct de markt uit geconcureerd wordt door copycats?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100