Met wat voor sterke zin, kun je een bouwtekening 'beschermen' tegen het feit dat de tekening kan afwijken van het uiteindelijke resultaat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In principe klopt het niet, iets wordt nagemaakt van de tekening. Op papier klopt iets voor 100%. Je kunt dus alleen stellen dat het resultaat t.o.v de tekening kan afwijken. Als je verf koopt, kan het resultaat afwijken van de bus verf. Je schrijft dat de bus verf afwijkt van de muur.

"Onder voorbehoud"

"Let op, tekening kan altijd iets afwijken van het uiteindelijke resultaat."

Alle afmetingen in de bouwtekening zijn circa en kunnen door standaard materiaalgebruik afwijken met een marge van x%. x is dan bijvoobeeld 1%. Het zal namelijk zo zijn dat als je gaat metselen de rij bakstenen nooit exact op de centimeter klopt met de maten in de tekening. Zelfs al ken je de bakstenen, dan kan de voegbreedte nog verschillen. Ook standaard vloerelementen (broodjes) dwingen soms een bepaalde breedte of lengte van een huis af, die kun je namelijk niet zagen.

Aan deze tekening kunnen geen rechten ontleend worden wat betreft maatvoering en uiteindelijk resultaat.

Dit ontwerp biedt geen garantie op gewenst resultaat. of Theoretisch ontwerp biedt geen garantie op praktisch resultaat of Onder voorbehoud van praktische afwijkingen. of Theorie en praktijk kunnen dramatisch verschillen ;)

Iets wat veelvuldig in de 'bouwwereld' gebruikt wordt is de navolgende tekst op de bouwtekening: "Let op, maten in het werk controleren" Hiermee leg je de verantwoording bij diegene die het werk uitvoert.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100