Welk adres dient op den factuur te staan?

Beste Allemaal,

Er staat duidelijk vermeld op de belastingdienst dat het adres van beide partijen op een factuur moet staan:
' U vermeldt het adres waar de onderneming feitelijk is gevestigd. Vermelding van alleen een postbusnummer is niet voldoende '

Nou is het mij niet duidelijk welk adres dit moet zijn. Er zijn nml meer definities van vestingsadres.

Is dit het adres welke geregistreerd staat bij de kamer van koophandel, of het adres waar het bedrijf een vestiging heeft?

Denk bijv. aan een schoonheidsspecialiste (eenmanszaak) welke bij de KVK thuis geregistreerds staat maar een ruimte huurt in een sportschool. Is het in dit geval toegestaan om het factuur naar het adres van de Sportschool te sturen/dit adres op het factuur te vermelden.
Of: MOET dit het adres zijn welke bij het kvk geregistreerd is.

Ik hoor graag wat het antwoord is.

Mvg,
Robert

Weet jij het antwoord?

/2500

Met "vestigingsadres" wordt doorgaans bedoeld wat je bij KvK hebt geregistreerd, waar dus volgens de papieren je bedrijf is "gevestigd". Dit in verband met de traceerbaarheid van je bedrijf voor de belastingdienst. Waar dus fysiek allerlei ruimtes gehuurd worden, is voor de factuur zelf niet van belang.

Je vermeldt het volledige adres van de onderneming die de factuur verstuurd en het factuur adres dat je van de onderneming hebt gehad waar je de factuur naar toemstuurt. Dit kan een postbusnummer zijn. Als je inde link de tweede bullit goed leest staat daar " Uw volledig adrs en dat van uw afnemer" . Er wordt dus niet gezegd dat het volledignadrs van de afnemer moetnworden vermeld.

Bronnen:
http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/conn...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100