Mag je als startende B.V. salaris aan de directeur opschorten totdat de B.V. liquide genoeg is?

We willen een bv opzetten. Het productconcept is er, de eerste investeerders zijn er. We kunnen echter niet permitteren om in beginstadia al loon-verplichtingen te hebben. Hoe tackel je dit probleem zonder de fiscus achter je aan te krijgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je hebt 2 opties: 1) gebruikelijk loon toepassen maar niet netto uitkeren. In dat geval draagt de BV wel de loonheffing over het gebruikelijk loon af maar wordt het netto salaris niet uitgekeerd maar als vordering opgenomen (bijvoorbeeld in rekening courant DGA). Voor deze optie is geen toestemming van de fiscus vereist. 2) een schriftelijk verzoek indienen bij de Fiscus om het gebruikelijk loon vooralsnog niet of verlaagd te mogen toepassen. Mits goed gemotiveerd wordt dit vaak toegekend. Houdt er wel rekening mee dat de fiscus voor de beoordeling primair kijkt naar winst niet naar liquiditeiten. Maakt de onderneming dus wel voldoende winst, dan is de eerste optie het meest voor de hand liggend

Als de directeur directeur-grootaandeelhouder is, geef je 'm geen of een heel laag loon. Wel moet je als kosten het 'gebruikelijk loon' opvoeren dat een vergelijkbare directeur bij een ander soortgelijk bedrijf zou hebben gehad, ook al betaal je hem niet uit. (Daar gelden ook weer regels voor). Dat gaat wel ten koste van het resultaat maar niet ten koste van de liquiditeit. Voor andere werknemers mag deze handelwijze natuurlijk niet worden toegepast.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100