Kun je een factuur sturen als 'de klus' nog niet volbracht is.

De werkzaamheden kunnen tijdelijk geen doorgang vinden, wat 'de schuld' is van het bedrijf dat deze factuur moet betalen.

Ik wil niet de factuur liever niet splitsen, tenzij hier sterke argumenten voor zijn...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik vind dat je die factuur kunt versturen. De opdrachtgever stelt je niet in de gelegenheid jouw deel van de overeenkomst na te komen. In de tijd die je nu hebt gereserveerd voor die klus, had je andere opdrachten kunnen uitvoeren. Dus je lijdt schade. Het zit er dik in dat ze dan zullen reageren met een voorstel om slechts een gedeelte te betalen, maar ik zou er goed over na denken of je daar wel akkoord mee moet gaan. In elk geval wijs je ze op hun tekortkoming daarmee.

Het is niet verstandig om nu al een factuur te sturen omdat de ontvanger niet betaald voordat de klus volbracht is wat je kunt afspreken met de klant is dat ze een gedeelte van het factuur bedrag alvast betalen Toegevoegd na 4 minuten: zodra er een conflict zou onstaan na betaling kan er een heel juridische getouw trek kunnen komen over het geld terug gaven omdat de klant niet tevreden is. En dat komt niet ten goede van je goede naam als bedrijf zijnde

Ik zou toch duidelijk op de factuur vermelden wat op dit moment al te incasseren is, en het overige bedrag als proforma bedrag vermelden. Het totaal is dan wel het gehele bedrag van de klus. Eventueel ook handig voor de opdrachtgever als die er weer subsidie op moet krijgen of een lening of zoiets.

Deelfacturen kun je sturen zeker als het om grote bedragen gaat. Je dient dit uiteraard wel eerst met je cliënt te bespreken. Maar wat normaal is: 30% bij aanlevering materialen 30% bij aanvang werk. 30% als het werk klaar is 10% bij oplevering. Maar dit kun je zelf regelen met je cliënt.

Ik denk dat u dit vooraf had moeten vastleggen in de afspraken of de voorwaarden. Wat u natuurlijk altijd kunt doen is óf de gok wagen en het gewoon doen óf (als je die klant wilt behouden voor de toekomst) met hem overleggen en de redelijkheid van uw voornemen met hem bespreken. Meestal kom je dan wel tot een acceptabele afspraak of compromis.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100