Hoe zit het precies met bijtelling van een auto voor parttime ondernemers?

Hoe zit het precies met bijtelling van een auto voor parttime ondernemers?
Voorbeeld: ik werk 3 dagen "gewoon" in loondienst en daarnaast als ZZP'er.
Ik wil zakelijk een auto aanschaffen. Wordt de bijtelling dan bij het totale loon wat ik verdien opgeteld, of alleen over het loon dat ik als ZZP'er verdien? De auto wordt immers via "mijn" zaak aangeschaft, daar heeft mijn andere baan "niets" mee te maken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De bijtelling vindt plaats over de fiscale waarde van de auto (cataloguswaarde) x het bijbetalingspercentage. Het maakt daarbij in de eindsom niet uit of er bijgeteld wordt over het inkomen als ZZP-er of over het inkomen uit de 2 banen. Voorbeeld: bijtelling is € 6000 per jaar ( cataloguswaarde € 30.000 x percentage 20%) Deze € 6000 kunt u optelllen bij uw inkomen als ZZP-er en daarna het inkomen uit dienstbetrekking erbij optellen. Maar u kunt ook uw twee inkomens optellen en daarna de € 6000 erbij doen. Het belastbare loon bij de optellingen zullen dezelfde uitkomst geven.

Je wilt het precies weten :) maar globaal wordt de catalogus prijs bij ( uw ) het belastbaar inkomen opgeteld . Ja ook dus uit andere inkomsten met mogelijk inkomsten niet geteld . Er zijn tussen oplossingen zoals een bedrag per maand zelf betalen . Maar als je precies wil weten moet er maat werk gedaan worden en dat is echt werk Vd specialist ( accountant of zeer goede loon administrateur . Maar nogmaals ja over het hele belastbare inkomen .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100