Welke vergunningen heb je nodig voor kleine horeca?

Als je een bedrijf wilt opzetten met daarin een kleine horeca-functie (denk aan thee/koffie/frisdrank, en simpele gerechten als broodjes, tosti's e.d.) welke vergunningen zijn daarvoor dan nodig?

Weet jij het antwoord?

/2500

Kijk eens op: www.vwa.nl Succes.

Het is een beetje afhankelijk van het doel van de horecagelegenheid. Ik kan uit je vraag niet goed opmaken of het gaat om een openbare horecagelegenheid of om een bedrijfsrestaurant. Als het om een openbare horecagelegenheid gaat, zal je veel meer vergunningen nodig hebben als bij een bedrijfsrestaurant. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een drankvergunning, (voor het verstrekken van alcoholische dranken) exploitatievergunning (verschilt per gemeente, over openbare orde etc.) terrasvergunning etc. etc. Op de site van de KvK staat veel informatie over welke vergunningen je nodig zal hebben. Voor een bedrijfsrestaurant gelden minder strengen vergunningseisen. Je zal het echter wel ergens aan moeten melden, in verband met inspectie etc. Ook hierbij geldt, het ligt aan het doel van de horecagelegenheid. Onderscheid wordt dan gemaakt met het al dan niet aanbieden van warme maaltijden etc. Toegevoegd na 2 minuten: En dan nog een tip. Als het gaat om een bedrijfsrestaurant, besteed dit dan uit aan een cateringbedrijf. Dit voorkomt jou een hoop extra verantwoordelijkheid, en is vaak nog goedkoper ook! Je hoeft dan ook zelf geen zorg te dragen voor personele bezetting, inkoop en dergelijke, en je bent verzekerd van een goede cateringvoorziening. Hieronder nog even een link naar de KvK over horecavergunningen.

Bronnen:
http://www.kvk.nl/wetten_en_regels/verplic...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100