Mag ik als zzp'er een factuur sturen voor toegezegde uren? ... zie toelichting...

Hallo, ik ben zzp'er en ik ben voor de gehele maand februari gevraagd mijn agenda leeg te houden voor een bedrijf waar ik wel vaker werk voor doe.
Nu is een paar weken geleden verteld dat week 5 en 8 niet door gingen door omstandigheden. Hier heb ik toen vrede mee genomen, in de veronderstelling dat ik week 6 en 7 nog voor dit bedrijf had staan en er nog een week ergens anders bij kwam.
Vorige week werd mij mondeling verteld dat de klus doorging. Gister, dus een week voor de te werken weken, werd mij ook de laatste 2 weken door de neus heen geboord. Er wordt nu door eigen mensen aan de klus gewerkt. De totale schade qua uren is zo ongeveer 200 x mijn uurtarief. (ongeveer 10% van mijn jaaromzet) Nu dit al met al toch flink in de papieren gaat lopen, vraag ik mij af of ik voor deze uren ook een factuur naar dit bedrijf kan sturen, of i.i.g. dat ik iets aan uren kan gaan factureren?

Mvg,

Weet jij het antwoord?

/2500

Staat er iets op papier? of was het alleen mondeling? Je kan natuurlijk wel een factuur sturen maar dan weet je dat je van dat bedrijf zeker nooit meer werk krijgt of je het geld nu krijgt of niet. Zie het zo, als een gewone klant je een offerte laat maken voor een klus en die meld de klus op het laatste moment ook af is het ook gewoon pech.

Lastig, feitelijk heb je wel wat afgesproken maar dat is niet te bewijzen. Ik zou contact opnemen dat je het niet acceptabel vind, eigenlijk had je dit gelijk moeten zeggen na de eerste verandering. Aan de hand van hun reactie kan je dan verdere stappen ondernemen. Zomaar een dikke factuur op de post doen zou ik niet zo snel aanraden in deze. Want hoe sterk sta je eigenlijk in je schoenen? Verder hangt het antwoord ook erg af van hoe de relatie met de klant is. Je moet ieder geval er snel werk van maken en voor jezelf opkomen. Dit laat ook aan de klant zien hoe serieus je het neemt en dat jij je zaken serieus neemt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100