Hoe zie ik de K/W als ik naar de AEX INDEX kijk?

bijv, www.belegger.nl -> koersen -> amsterdam
krijg je die pagina ervoor hoe zie ik dan de K/W?
Koers winst verhouding?

Weet jij het antwoord?

/2500

Op de meest gratis beleggingssites is dit niet terug te vinden. Als je een binck account o.i.d. hebt, kan je het daar gemakkelijk vinden. Je het ook zelf eenvoudig uitrekenen. Winst / aantal aandelen. Deze gegevens zijn vaak makkelijker te vinden. Als je het van 1 of 2 specifieke aandelen zoekt, laat dan even weten welke en dan kijk ik het even voor je na..

Op iex.nl klik je op een aandeel waardoor je de uitgebreide info pagina bereikt. Vervolgens ga je naar kopje reserach. Helemala onderaan staat de k/w verhouding: http://www.iex.nl/Stocks/research.asp?Id=11755

De koers winst verhouding van een index is zeer moeilijk te berekenen. Niet elk aandeel in de index heeft dezelfde weging. Ik zou de vraag op het IEX forum stellen als ik jou was. Daar zitten alle hobby en beleggings experts! Zeker weten dat je daar het antwoord krijgt wat je zoekt.

Bronnen:
www.iex.nl

De koers/winstverhouding geeft de relatie weer tussen de koers en de winst per aandeel. Een lage koers-winstverhouding kan erop wijzen dat het aandeel relatief goedkoop is. Echter, het kan ook inhouden dat de winst dit jaar toevallig hoog is ten opzichte van de in de toekomst te verwachten winsten. Normaal gesproken is tussen de 10 en de 17 een standaard koerstwinstverhouding. Daar onder is of het aandeel ondergewaardeerd of neemt de winst van het bedrijf af. Boven de 25 heeft het bedrijf een zeer gezonde toekomst, of het betekent dat het aandeel overgewaardeerd is. Uit het bovenstaande blijkt maar weer dat de huidige beurs zeer van invloed is op de k/w.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100