Ik moet ivm schulden schuldhulp in, kan ik nu samen met vriendin, die al 1 jr. schuldhulp heeft, eigen bedrijf beginnen? zie uitleg..

Loop al jaren met plannen om voor mezelf te beginnen, maar omdat ik het sowieso niet alleen zou kunnen, en ik niemand kende, die hierin met mij zou willen/kunnen gaan, verdween het plan naar de achtergrond, maar nu valt ineens alles op zijn plaats, en heb ik ook nog een gelijkgestemde gevonden.
Dit gaat zeker weten een succes worden!!
Alleen, heb ik me net aangemeld bij schuldhulp, en mijn nwe, zakenpartner heeft al 1 jr. schuldhulp.
Hoe kunnen we voorkomen, dat onze schuldersers ons direct in de nek springen, en door allerlei beslag, onze zaak direct om zeep helpen?
Kunnen we de gemaakte afspraken, "overnemen", en bijv. een betaalpauze inlassen, zodat we ons bedrijf opgestart krijgen,hoe kunnen wij die schuldeisers ( even) op afstand houden, wij hebben beiden een uitkering momenteel, ik abw, zij wao, deze kans is de kans om eindelijk van die uitkering af te komen!!!

Weet jij het antwoord?

/2500

nee, dat zal niet gaan lukken. met welk geld zou je je nieuwe bedrijf op willen starten? nog meer schulden maken is echt geen strak plan, en dat is ook verboden als je in de schuldhulp zit. het is het verstandigste eerst je oude schulden weg te werken, voor je nieuwe gaat maken. bedenk ook dat veel bedrijven het hoofd maar net boven water kunnen houden, en dat je vertrouwen dat jullie zaak een succes gaat worden wellicht niet helemaal realistisch is. sterkte!

Sommige dromen moeten gewoon dromen blijven, zeker als je ze niet kan verwezelijken (zonder de hulp van anderen). Het is een kwestie van rationeel te blijven en de dingen te blijven zoen zoals ze écht zijn. In jouw geval is dat geldtekort, schuldbemidelling, schuldeisers en een heleboel problemen uit het verleden waar je eerst schoon schip mee moet maken. Een zaak moet je kunnen beginnen met een schone lei, vanaf nul. Niet vanaf onder nul....

Als je onder de wettelijke schuldsanering valt (WSNP) dan kan en mag dit in elk geval niet. Alles moet dan langs je bewindvoerder, en los van het feit dat ik aanneem dat je geen startkapitaal hebt, zal die ondernemen in wat voor vorm dan ook, in bijna alle gevallen niet toestaan. Het risico is te groot. Je mag geen nieuwe schulden maken, en dient ervoor te zorgen dat je zo snel mogelijk je schulden aflost. Ik begrijp dat je kansen ziet om op deze manier inkomsten te genereren die je in loondienst wellicht niet zou kunnen genereren, maar het gaat niet alleen om de inkomsten die je hebt, het gaat er ook om dat je zekerheid hebt over wat je kunt aflossen. Als je in een minnelijk traject zit, bijvoorbeeld bij de volkskredietbank, zit het wettelijk wellicht(?) minder lastig in elkaar maar zit je met het 'probleem' dat al je schuldeisers mee moeten (blijven) werken aan jouw aflossingsvoorstel. Dat betekent dat er een bepaalde aflossing per maand is toegezegd, en dat er in de prakijk vaak geen ruimte is om tussentijds dit bedrag te wijzigen. Want als je schuldhulpverlener tegen één schuldeiser zou zeggen: "deze maand krijg jij even wat minder", en die schuldeiser beslist daarop om niet meer mee te werken aan het traject, mislukt het minnelijke traject, en is alleen de WSNP (dus via de rechter) nog mogelijk. Dat is ook de reden dat mensen in een minnelijk traject vaak vastlopen als ze bijvoorbeeld hun baan verliezen: de hoogte van de aflossing kan niet zomaar gewijzigd worden, er komt minder geld binnen dus de aflossing kan niet gehaald worden, en het minnelijke traject mislukt. Los daarvan: je kunt niet zomaar je schuldeisers vragen om "even te wachten tot je weer geld hebt". Zelfs als je buiten je eigen schuld om in de schulden bent gekomen, moet je bedenken dat je schuldeisers daar NOG minder aan kunnen doen, en dat jij in feite leeft van hún geld. Zij hebben misschien ook wel een bedrijf, dat nu failliet dreigt te gaan omdat zoveel mensen hun rekeningen maar niet betalen. Het fatsoenlijke wat je te doen staat, is ervoor zorgen dat je zo snel mogelijk de schulden aflost die nog openstaan. Als je daar hulp bij nodig hebt: gelukkig hebben we daar in Nederland goede regelingen voor. Maak daar gebruik van, los je schuld af, en daarná mag je weer ondernemen wat je maar wilt. Maar je kunt niet de mensen die waarschijnlijk al heel lang wachten op geld dat hen TOEKOMT, vragen om even te wachten omdat jij graag een onderneming wilt starten. Echt niet.

dit mag/kan helemaal niet ! schuldhulpverlening... als je het woord leest zegt het al alles! je hebt op wat voor manier dan ook schulden gemaakt, je hebt hulp gezocht, die krijg je nu en dan wil je een bedrijf beginnen... no way, geen kans van slagen... en hebben het nog helemaal niet over je vriendin/zakenpartner. het beste wat je nu kunt doen, is de hele ´schuldhulp-rit´ uitzitten. dat kan 3 tot 4 jaar duren, maar soms veel langer, al zegt de kredietbank dat niet als je er net aan begint ... (ja, ik ben een ervaringsdeskundige!) daarna, als dat succesvol afgesloten kan worden, deze tijd van je leven, daarna kun je je richten op de toekomst en die kun je misschien nu al voorbereiden. je kunt informatie halen bij de kamer van koophandel, misschien kun je cursussen gaan doen, alles om na de schuldhulpverlening je leven op de rit te zetten en zelfs eigen baas te worden... vergis je trouwens niet daarin, nieuwe bedrijven daarvan gaat 50% binnen de eerste 2 jaar over de kop. van de 50% die door kan, redt ook nog een gedeelte het niet. conclusie: het lijkt geweldig, eigen baas, maar is heel moeilijk om je aan alle regeltjes te houden en niets te vergeten, zoals belasting betalen ! het is heel moeilijk om een succesvolle ondernemer te worden... sterkte in de schuldhulp !

Een eigen bedrijf is in deze tijd met al dat gekonkel in de banken-wereld en de daarmee gepaard gaande firma's van list en bedrog en dergelijke niet eenvoudig inderdaad. Je bent verplicht een boekhouder te nemen, elk kwartaal je omzet belasting te betalen, wel eerst een nummer bij de kamer van koophandel (what's in a name) aanvragen, vaak met de verplichting een eigen kapitaaltje van rond de 10.000e of meer te hebben staan op de bank, (aantoonbaar) als een garantie dat je aan eventuele verplichtingen kan voldoen inzake een zakelijke tegenvaller. Nu ligt het er aan wat voor soort bedrijf je zou willen beginnen natuurlijk. Gaat het om een tattooshop eventueel met piercing mogelijkheden of wat dan ook zou ik zeggen doe het de eerste tijd in je achterkamer met alleen mond tot mond reclame en spaar wat geld. Dan kan je er later altijd nog voor kiezen om "legitiem" te worden nietwaar. Als jij en je zaken partner denken dat er brood in zit moet je de gok gewoon wagen, je hebt nu ook niks en waar niets is valt ook niets te halen nietwaar. De hele maatschappij is na de oorlog weer op poten gezet door harde werkers en (om met van Kooten en de Bie te spreken) de vrije jongens. Alle regels zijn gemaakt door hen die hun zakken al gevuld hadden dus die hadden makkelijk praten nietwaar. Dus het antwoord op je vraag is, het mag niet, maar het kan wel, dus gewoon doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100