Hoe zit dat met naamgeving aan een B.V. ?

Stel dat je een eenmanszaak hebt, Jan Janssen Rijwielen.
Het loopt zodanig, dat het interessant is om er een B.V. van te maken.
Is het dan in publicaties, folders, naamkaartjes etc. verplicht om dat B.V. er bij te zetten ? Of mag het gewoon Jan Janssen Rijwielen blijven heten ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Is in feite niet verplicht, maar klinkt wel iets vertrouwelijker en wekt misschien wat meer vertrouwen op bij uw (potentiële) klanten.

De naam BV wijst alleen op de rechtsvorm, nl. Besloten Vennootschap. Het is niet verplicht deze afkorting in de bedrijfsnaam te zetten. Er zijn genoeg bedrijven die dat niet doen. Het staat uiteraard wel in de gegevens van de KvK.

Op het briefpapier van de besloten vennootschap mag je in de kop "Jan Janssen Rijwielen" vermelden en dient (eventueel in kleine lettertjes onderaan) het inschrijfnummerr Kvk en het fiscaal numme te worden vermeld. Daar ook de volledige naam. Bij de inschrijving bij de Kvk te vermelden als handels- en verkorte naam "Jan Janssen Rijwielen". Vraag het voor de zekerheid na bij de KvK wat wel en niet mag/moet.

Ik begrijp niet waarom jij zo graag een bv wilt hebben. Een hoop meer administratie en een weinig meer zekerheid i.g.v. mislukken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100