als kosten opgegeven kilometervergoeding, is dit inclusief of exclusief btw?

ik ben zzp er en heb mij zelf een kilometervergoeding gegeven van aantal kilometers x 19 cent. is dit bedrag, dat ik bij de kosten zet, inclusief of exclusief BTW?

Weet jij het antwoord?

/2500

Over deze reiskosten hoeft geen btw berekend te worden.

Dit bedrag is inclusief de btw, het dekt voor jou ook de kosten inclusief btw. Je mag jezelf dus niet belastingvrij een km vergoeding geven van 19 cent x 1,19.

De kilometervergoeding voor zakelijke of woon-werk kilometers met een privé-voertuig mag direct van de winst afgetrokken worden tot een maximum van €0,19 cent per kilometer. De omzetbelasting heeft er hier niets mee te maken. Let er wel op: kosten zoals benzine, verzekeringen, parkeerkosten en onderhoud aan de auto mogen niet ten laste komen van de winst. U mag wel een deel van de betaalde BTW over alle autokosten (benzine, onderhoud, reparatie) opgeven als voorbelasting in de laatste opgaaf omzetbelasting 2012. U bepaalt de hoogte van de teruggaaf met behulp van een kilometerregistratie. U mag dan alleen de BTW voor het deel wat u zakelijk gereden heeft aftrekken. (Let op: bewaar wel alle bonnen! het volstaat niet om alleen de 'zakelijke' bonnen te bewaren)

Bronnen:
http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/conn...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100