Vanaf welk moment is een idee wettelijk beschermd?

Stel iemand zegt tussen neus en lippen "goh iemand zou dit en dit moeten oplossen door dit en dit te doen".

Is dat dan wettelijk gezien een idee dat al beschermd is?

Vanaf welk moment is een idee beschermd?

In Amerika zijn er vaak rechtzaken over iemand die een idee had en dat iemand anders er mee aan de haal gaat. Zoals bij Facebook. Is dit alleen in Amerika zo? Of is dit ook in Nederland zo?

Alle informatie is wel over dit onderwerp.

Toegevoegd na 34 minuten:
Ik ben eigenlijk vooral benieuwd naar hoe zeer mondeling uitwisseling van een idee beschermd is.

Vooral in Nederland.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je een idee hebt moet je het niet tegen iemand zeggen maar gewoon in de krant/internet plaatsen (met jouw naam erbij uiteraard) of het apparaat/concept maken uitwerken en het tonen aan de wereld. Je hebt dan namelijk bewijs dat jij het bedacht hebt en dan kan je aanspraak maken op Prior Art. Toegevoegd na 4 uur: Ik denk dat Amigo juist is en dat Prior Art alleen maar interessant is om een patent tegen te houden of te vernietigen, niet om deze te krijgen. Mondeling vertellen is gewoonweg dom, op het moment dat je dat doet ben je alle controle kwijt, het is dan nooit meer te bewijzen dat jij het bedacht hebt. Dan moet je hele rare rechtszaken gaan voeren waaruit blijkt dat jij wel de middelen/verstandelijke vermogen/kennis hebt om iets uit te vinden en de ander niet. Dit is met de uitvinding van de televisie zender/ontvanger gebeurd volgens mij.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Prior_art

Iets is pas wettelijk beschermd als je er patent/octrooi op hebt gevraagd EN gekregen. En dan nog alleen in de landen waar het patent is verleend. Als je het openbaar maakt kun je ALLEEN voorkomen dat een ander er patent op aanvraagt want dat kan alleen op vindingen die nieuw zijn, maw nog nergens gepubliceerd. Als iets niet is beschermd door een geldig patent kan iemand anders het gebruiken/maken ed.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100