Kan ik als zelfstandig ondernemer controleren of een aanstaande klant BKR geregistreerd staat en voor hoeveel?

Als zelfstandig ondernemer in de kinderopvang heb ik steeds vaker dat mensen zich aanmelden,een contract met mij afsluiten maar als er eind van de maand via automatische incasso geld afgeschreven gaat worden om voor de opvang te betalen blijkt men geen of te weinig saldo op de rekening te hebben en vervolgens stop ik met de opvang(mijn contract staat dit toe) en kan ik het incassobureau traject in om mn geld te krijgen.
Kan ik als zelfstandig ondernemer controleren,voordat ik met een gezin in zee ga,of men BKR geregistreerd staat en voor hoeveel geld dat dan is?
Of dat er er beslag gelegd is bij een toekomstige klant want hiermee heb ik nu te maken.

Tips zijn ook zeer welkom.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Iedereen kan wel zelf zijn BKR-registratie opvragen, dat kost 4,95 en kan bij elk bankkantoor geregeld worden - binnen een aantal weken krijg je bericht. De vraag is of dat voor jou een handige werkwijze is. Misschien proberen de betalingswijze om te zetten naar vooraf betalen?

Nee, je vraagt nogal wat. Ik snap je vraag en je frustratie, maar het is maar goed dat niet iedereen in de bkr-dossiers van een ander kan kijken. Toegevoegd na 6 minuten: Alleen bij BKR aangesloten deelnemers kunnen gegevens van derden opvragen. Dit moeten organisaties zijn die zich bezighouden met kredietverstrekking. Toegevoegd na 1 uur: Toch nog een toevoeging: zou je, samen met de andere kinderopvangorganisaties in jouw stad of regio geen "zwarte lijst" kunnen maken? Dat je elkaar waarschuwt voor extreme wanbetalers als je elkaar om info vraagt? Uitzendbureaus in een stad vragen elkaar ook wel eens om info bij twijfel over een nieuw ingeschreven kandidaat. Ik kan mij voorstellen dat mensen die bewust een kinderopvang hebben benadeeld en eruitgezet zijn daarna naar een collega-organisatie gaan. Als jij dan hoort bij de inschrijving dat de eerst bij bureau X zaten, dan kun jij X bellen voor info. Maar misschien ligt dat ook weer lastig ivm privacywetgeving. Je raakt zo echter wel alleen de bewuste wanbetalers.

Bronnen:
www.bkr.nl

Ik heb het even nagekeken: nee, het mag niet. Alleen bij de BKR aangesloten organisaties mogen het.

Bronnen:
http://www.bkr.nl/MeestGesteldeVragen.aspx?pid=77

De gegevens die jij zou willen weten ligt niet zomaar op straat en zijn beschermd. Je zou de klant kunnen vragen of zei het zelf willen doen voor jij met hun in zee gaat. Doen ze het niet, dan is de keus aan jezelf hoe jij daarmee omgaat ! Weet je het bestaan van de website die hieronder staat vermeld ?? Ga daar eens heen en vul de naam in van de persoon, kan je trouwens ook in Google doen. Soms zie je daar dingen tevoorschijn komen wat jou jou wantrouwen kan bevestigen !! Sommige mensen vertellen niet alles, maar Internet kan veel bieden !!

Ja, een bekend probleem bij de kinderopvang. Het opvragen van BKR-gegevens is helaas niet mogelijk. Wel kun je overwegen om vooraf contractueel vast te leggen dat de toeslag van de Belastingdienst rechtstreeks naar jou wordt overgemaakt. Dan heb je het meeste geld in elk geval binnen. Verder is er een register waar wanbetalers worden geregistreerd: http://wanbetalers-kinderopvang.nl/

Bronnen:
http://www.databankkinderopvang.nl/wanbetalers

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100