Leverancier komt niet opdagen, maar je hebt er wel vrij voor genomen. Welke rechten heb je?

Ik zit inmiddels al 2 uur te wachten op een bedrijf dat parket komt leggen vandaag, maar tot nu toe nog geen teken van leven. Wat zijn mijn rechten als ze helemaal niet op komen dagen? Ik ben in staat om over een uur te bellen dat ze helemaal weg kunnen blijven. Maar mijn vrouw en ik hebben wel allebei vrij genomen. Wie gaat die schade vergoeden?

Natuurlijk kan ik bellen om te vragen waar ze blijven, maar dat is toch een beetje tegen mijn principes.

Voor de goede orde, het is een officieel bedrijf en niet een zwartwerkende beun.

Weet jij het antwoord?

/2500

Waarschijnlijk zal je een offerte hebben getekend waarbij je akkoord bent gegaan met de algemene voorwaarden van levering van dat bedrijf. En geheid dat in die algemene voorwaarden staat dat als zij niet op komen dagen maar daar wel een goede reden voor hebben (overmacht) dat je pech hebt. Dus wat dat betreft heb je helaas je recht niet aan jou kant. Als dit inderdaad het geval is zou ik een klacht indienen bij de organisatie waar dat bedrijf is aangesloten. Een officieel bedrijf zal ongetwijfeld bij een of andere vakorganisatie zijn aangesloten. Een klacht neerleggen op zo'n organisatie kan tot gevolg hebben dat je schadeloos wordt gesteld en dat eventuele financiele schade die je hebt geleden wordt vergoed.

Goedemorgen, Gewoon direkt even bellen om te checken of ze vandaag ingepland staan om bij jullie te werken. Zelf bel ik altijd een paar dagen van te voren , om te kijken of de datum bij allebei hetzelfde in de agenda staat. Hopelijk komt het allemaal goed vandaag groetjes

Hier heb ik eens naar geïnformeerd toen mij hetzelfde is overkomen. Bij mij moest een monteur van de KPN langskomen om mijn tweede telefoonlijn (voor ADSL) aan te leggen. Wat bleek: je hebt als consument geen enkel recht. Komt de monteur (in jouw geval: leverancier) niet, dan heb je pech gehad. Je kunt hooguit hopen op coulance van de leverancier. In jouw geval: korting op het parket of op de legkosten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100