Welk is een goede industrie om in te starten als beginnende ondernemer ?

Hierbij denk ik bvb aan een lage opstartkost, haalbare verdergaande kosten, groeipotentieel, enz...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In theorie kun je in alle branches starten waar de aanloopkosten laag zijn en waar de rendementen bewezen zijn. Denk aan interim management (in een aantal vakgebieden) en informatiediensten. Bekijk de trendrapporten van de banken maar om te zien waar het de afgelopen periode toch nog redelijk goed ging. Maar ik begin mijn antwoord express met "in theorie". Want ik hoop dat je je persoonlijke voorkeuren en passies als uitgangspunt neemt en vervolgens pas kijkt naar rendementen en investeringen. Doe je dat niet, dan loop je het risico te hebben dat je straks weliswaar een rendabel bedrijf hebt, maar er 0,0 plezier aan beleeft. Nou doe je ondernemen misschien niet alleen voor de lol, maar plezier in je eigen bedrijf is wel een voorwaarde voor succes.

Internet applicatie ontwikkeling Bedrijfsvoering consultancy Interim management Ik denk overigens dat je meer succes zal hebben als je begint met 'wat kan ik'...

Begin in Afval. Dat is tegenwoordig geld waard. En dan bedoel ik niet alleen oud ijzer en metalen. Maar alles wat een mens weggooid.

Als klusjesman kan je beginnen, en dan verder groeien tot aannemer.

Een dienst te koop aanbieden, maar belangrijker is wat kun je?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100