Hoe zou je er achter kunnen komen hoeveel vietnamese loempia karren er in Nederland zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Tja, dat is met recht een "goeie vraag". ;-) Misschien op www.goudengids.nl? Als je daar "Vietnamese loempia" of "loempia" intypt maar geen woonplaats toevoegt, lijkt me dat je in ieder geval alle in de telefoongids vermelde loempiabakkers te zien krijgt. Of die dan allemaal maar één kar hebben is natuurlijk een tweede...

kamer van koophandel??

Door ze te tellen, door het te vragen aan de mensen die zo'n kar hebben. Waarschijnlijk halen ze bepaalde ingredienten bij dezelfde leverancier en zo kun je verder komen. Als je echt niets te doen hebt, lijkt me dat een aardige klus.

Er is geen enkele (praktisch uitvoerbare) manier om daar precies achter te komen. Wel zou je een indicatie kunnen krijgen door het nodige veldwerk te verrichten. De KvK is al genoemd, verder hebben veel plaatsen een Vietnamese vereniging (google er maar eens op). De beste schatting die je m.i. zou kunnen doen is door een voorbeeldgemeente of -gemeenten (representatief voor heel Nederland) te nemen, daar het aantal Vietnamese inwoners te delen door het aantal loempiakarren en dit percentage om te slaan over het totale aantal Vietnamezen in Nederland.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100