Hoe stel je een nette afwijzing op van een sollicitant?

Ik heb vandaag voor het eerst een sollicitatiebrief gekregen. Wil deze uit netheid wel beantwoorden, maar zoek totaal geen personeel de komende 3 jaar (ben liever zelfstandig bezig). Hoe kan ik de sollicitant op een nette manier afwijzen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op en sollicitaties worden verstuurd door mensen die moeten solliciteren voo rhun uitkering. Open sollicitaties die worden verstuurd zonder zich te verdiepen in het bedrijf worden door een nog ander segment verstuurd. Ik zou het heel kort houden: Best ..., Hartelijk dan voor je open sollicitatie dd ... Mijn bedrijf bestata uit een eenmanszaak, in opstart fase, De eerstkomende jaren ben ik niet voornemens personeel aan te nemen. Ik wens je alle succes bij het zoeken naar een leuke baan.

Bij de beoordeling van de door ons ontvangen sollicitaties voor de functie van ....... is de keuze niet op u gevallen. De aanhef en de rest moet je zelf maar verzinnen. Lijkt mij niet zo moeilijk.

Beste................, Wij zijn vereerd met de belangstelling die u voor ons bedrijf toont in uw sollicitatie van ..d.d.... Op dit moment en in de nabij toekomst zijn wij niet op zoek naar uitbreiding van ons personeelsbestand. Het is daarom niet opportuun om verder op uw sollicitatie in te gaan. Wij willen u echter nogmaals hartelijk danken voor de getoonde belangstelling en u succes wensen met andere sollicitaties en uw carriere. Met vriendelijke groeten,

Sinds je erg bent begaan met de sollicitant zou ik hem/haar ook gewoon een leuk mailtje terug sturen. Het komt vaak voor dat een sollicitant helemaal geen bericht terug krijgt, wat erg onprettig is voor een baan zoekende. Ik zou gewoon uitleggen dat je een eenmans zaak beheert en op dit moment niet toe bent aan uitbreiding. Je verder hoeft niet op de aller netste manier een mailtje op te stellen hoor, tenzij je het ook echt belangrijk vindt om consequent een professionele houding naar buiten te geven. Maar dat moet je natuurlijk zelf weten :) Mocht je het willen; Sinds je zelf in de branch en meer kennis hebt over andere bedrijven in je regio zou je hem/haar eventueel ook suggesties kunnen geven over andere bedrijven waarvan je denkt dat hij wellicht een betere kans heeft. Zo kun je de sollicitant toch nog een beetje helpen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100