mag je twee contracten hebben naast elkaar die meer dan 40 zijn (16 en 28 uur?)

het gaat om twee banen die een verschillende CAO hebben. Het is een tijdelijke situatie van 2 maanden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Tuurlijk. Je mag zoveel contracten hebben als je wilt voor zoveel uren als je wilt. De 40-urige werkweek is een bescherming van werknemers, niet een beperking van werknemers. Let wel even op de voorwaarden in je contract: je werkgever kan wél een bezwaar hebben tegen nevenfuncties, of eisen dat je toestemming vraagt voor nevenfuncties.

dat mag wel maar hou rekening met de belasting. daar kan je je nog wel eens in vergissen.

Belastingtechnisch zal het op 1 hoop worden gegooid waarna de inkomstenbelasting eraf gaat over het totaal. Je mag zoveel werken als je wilt, als je maar aan het contract kan houden. En tijdelijk moet te doen zijn, lijkt me. Volgens de wet zijn er geen beperkingen hierop!

je kunt dus een aangiftebiljet verwachten (eigenlijk moet je dat volgend jaar opvragen) en bijbetaling

Boven de 40 uur in de week kom je in een hogere belastingschijf.. Als ik het goed heb die van 52%.. Dus als je het zo bekijkt is het helemaal niet slim om meer dan 40 uur te werken.. Wit dan..

Natuurlijk mag je, als je werkgevers het ook goed vinden, twee banen naast elkaar hebben. Zorg wel dat je de loonheffingskorting in die periode alleen laat toepassen bij de werkgever waar je het meeste verdient. Misschien betaal je dan over je totale inkomen teveel belasting en krijg je geld van de belastingen terug. Altijd beter dan zelf moeten na betalen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100