Mag een werkgever de functie van een werknemer schrappen en hem vervolgens werk geven dat ver beneden zijn opleidingsniveau en vorige functie ligt?

Op het werk van mijn van heeft een reorganisatie plaatsgevonden. Hij had een coördinerende, leidinggevende functie vlakbij huis, waarbinnen hij goed de mogelijkheid had werk met co-ouderschap te combineren. Hij is nu "overver" geplaatst, moet daar bouten bevestigen en werkvloeren vegen en werkt dus ver beneden zijn opleidingsniveau en het niveau van zijn vorige functie. Hij ontvangt wel hetzelfde salaris als voorheen. Bovendien is hij nu 4 dagen per week gescheiden van zijn gezin. Kan dit zomaar?

Toegevoegd na 53 seconden:
Het werk van mijn MAN bedoel ik natuurlijk

Weet jij het antwoord?

/2500

een aantal zaken even uit elkaar halen. De werkgever mag als hij de noodzaak kan aantonen een werkplek weghalen. Dan dient men wel er voor te zorgen dat de werknemer een goede oplossing geboden wordt. 1)Afhankelijk van de CAO kan men wel of niet 1 of 2 functiegroepen zakken. 2)Loon mag niet wijzigen. tenzij er een reorganisatie aan vooraf gaat die een goedgekeurd sociaal plan heeft. 3)Wat is gescheiden van je gezin? overnacht hij? 4)Wat is de reistijd en welke vergoeding krijgt hij daarvoor.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100