Mag ik onbetaald verlof nemen tijdens mijn opzegperiode als arbeider als ik zelf mijn ontslag geef ???

contract als arbeider

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik weet niet hoe het zit in relatie met de opzegtermijn, maar onbetaald verlof is geen recht. Wellicht staat er iets in de CAO waar je onder valt, maar je kan onbetaald verlof aanvragen. Je werkgever heeft niet de wettelijke plicht dit te honoreren.

Je neemt ontslag dan spreek je af wanneer je laatste werkdag is. Meestal is dat na twee maanden. als je nog verlofdagen hebt kun je die opnemen. De rest moet je in overleg afspreken

Ik weet niet wat de oorzaak is dat je met spoed weg wil bij je huidige werkgever. Wat je in ieder geval kan doen is om met je werkgever te overleggen. Vaak kan je dit soort zaken in onderling overleg oplossen.

Je hebt daar geen recht op. Dat zou ook raar zijn, dat zou er de factor op neerkomen dat er geen opzegtermijn is. Sterker nog, je hebt zelfs geen absoluut recht om de vakantiedagen die je nog hebt staan op te nemen, een verlofaanvraag mag geweigerd worden wegens bedrijfseconomische argumenten. Bijvoorbeeld als er voor jou geen vervanger gevonden kan worden en de bedrijfsvoering door jouw verlof in gevaar zou komen. Maar je mag het natuurlijk altijd aan je werkgever voorstellen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100