Hoeveel kan je per uur vragen als je bijles wiskunde geeft?

Ik geef nu al een tijdje bijles en de resultaten zijn goed.
Mijn eindcijfer was een 9.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik gaf wiskundebijles via een extern bedrijf. De bijlesleerlingen betaalden 20 euro per uur aan het bedrijf en zij betaalden mij 10 euro per uur uit. Zowel de bijlesleerlingen als ik vonden dat bedrijf overbodig (ze waren een tussenpersoon, die ons alleen had gekoppeld en verder niets meer deed) en nu geef ik ze zwart bijles. En nu krijg ik nog steeds 10 euro per uur uitbetaald, want ik hoef niet meer te hebben. Ik vind het verrekte leuk om te doen en het is ook vaak gezellig. Ik kom vaak bij de mensen over de vloer en ik zie het eigenlijk niet echt als werk. En als ik meer zou verdienen, zou ik me bezwaard voelen. Maar als je het puur professioneel aanpakt mag je minimaal 15 euro vragen. Een klasgenoot van mij krijgt zelfs meer dan 20 euro uitbetaald. Dus ik zou me niet met een tientje laten afschepen als ik jou was:)

10-15 euro

Zoveel als de mensen willen betalen. Dat is de eerste regel in de economie: Iets is waard wat de koper ervoor betaalt. Was die 9 voor economie? :P

Ik denk dat jouw eindcijfer uiteindelijk niet zo heel belangrijk is. Je zou eventueel een prestatieloon kunnen afspreken, bijv. 2 euro per uur per behaald studiepunt. Bij het halen van een 10 is dat 20 eur/uur, bij een 5 nog maar 10 eur/uur.

Ik vroeg in 1964-1970 20 gulden per uur zwart. In Aerdenhout en Bloemendaal.Wiskunde, natuurkunde en Scheikunde. Eind VWO meiden en jongens. De meesten zijn inmiddels aan hun pensioen toe. Ik reed op mijn sportfiets, Haarlem-Heemstede - Aerdenhout-Bloemdael-Zandvoort-Haarlem. Elke dag. Ik kom mijzelf al snel een auto veroorloven, maar ik vond het fietsen zo lekker. Dat alles naast mijn studie aan de UvA. Het heeft mijn totale studieduur met 1 jaar verlengd, denk ik. Toegevoegd na 3 minuten: Ik zou nu zeggen, afhankelijk of je echt goed bent, EUR 25 per uur zwart. Ook afhankelijk van de welstand van je klanten. Ik had rijke klanten, en ik heb afgeleerd om niet al te slimme meisjes af te wijzen. Die gingen n.l. huilen als ik ze te hard aanpakte. IK voelde mij dan de boeman, die ik later ook ben geworden.

Ik zie aan je profiel dat je 19 jaar oud bent. Ik zou iemand van 19 niet hetzelfde betalen als iemand die volwassen is en een beroepsopleiding af heeft. Voor een 19-jarige zou ik een 10-tje per uur al aan de ruime kant vinden. Als je dat kan krijgen, dan denk ik dat je tevreden moet zijn. Jouw minimumloon is namelijk maar 4,77 (bruto) voor een 23 jarige is dat 9,03. Dat scheelt behoorlijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100