Welke zin is het beste ?

Mijn streven is om het beste uit mijzelf te halen en anderen daarmee positief te motiveren.

Of:

Mijn streven is om het beste uit anderen te halen, door positief te motiveren.

of:

Iets heel anders?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik streef ernaar om met mijn beste eigenschappen anderen te motiveren....

Ik vind je eerste zin het beste, omdat je daarmee aangeeft, dat je ook steeds aan jezelf werkt, en blijkbaar dus ook open staat voor suggesties om nóg beter te worden. Je zou hooguit in de tweede helft 'positief' kunnen vervangen door : op positieve wijze.. 'Het beste uit anderen halen' zou een beetje arrogant kunnen klinken : ben jij zo wijs en alwetend, dat jij kunt beoordelen wat het beste in anderen is - zou iemand kunnen denken, zéker iemand die jou helemaal niet kent. Nounou poepoe : die heeft het met zichzelf getroffen, dat idee.. Daarom vind ik de eerste zin véél beter.

De eerste zin is beter, vloeiender. "Positief motiveren" is een beetje dubbel op en dat is in de tweede zin eerder storend. Derde optie: Door het beste uit mezelf te halen motiveer ik anderen om dat ook te doen.

De eerste zin vind ik de beste. Het ligt er wel aan waarvoor je hem wilt gebruiken. Wat is je doelgroep? Ik zou "positief motiveren" wijzigen in: daarmee anderen te "inspireren" of het alleen laten bij "motiveren" want dat is altijd positief.

Mijn streven is het beste uit mijzelf te halen , en daardoor anderen te motiveren het beste uit hunzelf te halen wat jou weer de kracht en motivatie blijft geven om door te gaan .

Mijn streven is om het beste uit mijzelf te halen en anderen daarmee positief te motiveren. klinkt goed. En zelf blijf je als het goed is ook positief gemotiveerd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100