Ben ik daadwerkelijk een fysiotherapeut als ik HBO-programma volg of moet ik een HBO-bachelor diploma hebben willen bedrijven me aannemen?

Ik ben momenteel een vierdejaars student aan de studie Sportkunde. Door mijn stage ben ik veel in contact gekomen met fysiotherapeuten en dat vak lijkt me erg interessant. Ik ben me daarom aan het oriënteren op de opleiding Fysiotherapie, deeltijd of verkort. Nu zie ik via NCOI een opleiding Fysiotherpie staan, met de omschrijving 'HBO-programma'. Ik vraag me af of ik dit korte programma beter kan volgen en sneller als daadwerkelijk fysiotherapeut aan de slag kan, of toch beter een deeltijd kan zoeken (ook bij NCOI want dit is een van de twee instellingen die maar deeltijd Fysio aanbied..).
Concrete vraag is dus eigenlijk: ben ik daadwerkelijk een fysiotherapeut als ik HBO-programma volg of moet ik een HBO-bachelor diploma hebben willen bedrijven me aannemen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Met het HBO-bachelor diploma maak je beduidend meer kans op een goede baan.

Indien jij na hbo-sportkunde het programma: fysiotherapie hbo-programma volgt, ben je geen fysiotherapeut. Indien jij bij NCOI de deeltijdopleiding fysiotherapie volgt, ben je daarna wel officieel fysiotherapeut. Deze bron ken je waarschijnlijk wel: https://www.deeltijd-opleidingen.nl/zorg/fysiotherapie/ Het zou inderdaad mooi zijn als je na jouw diploma een verkorte opleiding kunt volgen (3 jaar). Helaas zie ik sportkunde niet in het rijtje staan. Als jij na jouw diploma de deeltijdopleiding gaat volgen, kun je makkelijk twee dagen in de week werken. De uren die je kwijt bent aan fysiotherapie zijn ongeveer 28 uur. Wellicht kun jij zelfs drie dagen werken. Jouw intelligentie is immers niet laag, want je hebt al een hbo-opleiding afgerond. En, waarschijnlijk zullen er overlappen zijn tussen de opleiding sportkunde en fysiotherapie. Verder, je kunt nu beter investeren in wat jou echt boeit. Een leven lang alleen werken, kan nog altijd. Succes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100