Bij verplichting schoeisel werkgever, is hij dan verplicht een tegemoetkoming in de kosten te doen?

Bij mijn werkgever, waar ik de hele dag sta en loop zonder pauzes tussendoor lopen mijn collega's en ik op makkelijke schoenen, sneakers, wel keurig helemaal zwart. Nu wordt geëist dat we op eigen kosten zwarte, nette schoenen gaan kopen. Mijn vraag is nu: kan hij dit eisen zonder hiervoor een vergoeding/tegemoetkoming te doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Hij kan dit inderdaad van je vragen. Zeker aangezien de schoenen ook in privétijd gedragen kunnen worden. Zet hij er een groot logo op of iets dergelijks of wenst hij schoenen die niet privé gedragen kunnen worden dan was het anders.

Jazeker. De werkgever mag zijn werknemers verzoeken nette schoenen te dragen en deze op eigen kosten te kopen Omdat deze schoenen ook in je vrije tijd gedragen kunnen worden, hoeft de werkgever geen vergoeding te geven. Zie het als volgt: Indien je als receptionist werkt bij een bedrijf, mag de werkgever ook verlangen dat je je netjes kleedt. Een manager binnen dat bedrijf moet wellicht een pak dragen met een stropdas. Onder deze kleding draag je ook geen sneakers, maar nette schoenen. Deze kleding en schoenen moet je ook op eigen kosten betalen. En, mooie zwarte sneakers slijten ook en daar kreeg je ook geen tegemoetkoming voor.

Bronnen:
https://www.arbeidsrechter.nl/kleding-voor...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100