Hoeveel jaar werk je gemiddeld in je leven?

Weet jij het antwoord?

/2500

ha, die Lucratic; Verschilt natuurlijk per beroepsgroep en bedrijfstak, maar de opbouw van pensioenen en AOW gaan uit van veertig jaar.

Ik denk dat de meeste mensen minimaal een jaar of 40 full-time of part-time moeten werken. En dan heb ik de jaren die iemand een bijbaan op zaterdag ofzo heeft naast zijn/haar studie niet meegeteld. En het antwoord is nog maar tijdelijk geldig als de AOW leeftijd daadwerkelijk omhoog gaat..

volgens de statistieken zou dat 47 jaar moeten zijn... Dus zonder vervroegd pensioen, vut, whatever... En wij zullen het ongetwijfeld mee maken dat we met 67 de AOW in mogen...

In de beleving van de persoon zelf werkt hij zo veel jaar als dat hij oud is... Hij werkt op school, want het is huiswerk... Elk jaar op het werk dus ook...

Arbeiders gemiddeld 40 ;(ook normaal omwille van fysische arbeid). Zelfstandigen gemiddeld een vijftal jaren meer en bedienden - kaders iets minder dan 40.(ze starten ook later)

Rond de 40-45 jaar. Het aardige is dat mensen die niet meer werken, vaak heel snel weer willen werken, omdat ze zonder werk buiten de maatschappij staan. Vooral veel gezonde ouderen duiken dan onbetaald het vrijwilligerswerk in, of gaan toch weer aan de gang. Soms is de schok zo groot dat ze vlak na hun pensionering ziek worden of dood gaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100