Mag mijn werkgever mij ontslaan?

Ik heb een vakantie aanvraag gedaan, alleen die is afgekeurd. Nu heeft mijn werkgever tegen mij gezegd, als ik toch zou gaan dat ik ontslagen word.
Mijn vraag is of hij mij mag ontslaan? Ik heb namelijk een vast contract.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, je werkgever mag je ontslaan als je zomaar zonder overleg en zonder toestemming wegblijft van je werk.

Ja, dat mag hij. Een vast contract wil niet zeggen dat je alles kunt doen en laten wat hij wil. Als je geen toestemming hebt gekregen en je gaat toch gedraag je je niet zoals van een goede werknemer gevraagd kan worden. In het slechtste geval wordt het een ontslag op staande voet op de eerste dag dat je zonder toestemming wegblijft.

Indien je een vakantie aanvraag hebt gedaan, kan deze worden afgewezen door de werkgever. De werkgever moet hiervoor wel gewichtige redenen hebben. Verder moet hij deze afkeuring binnen twee weken na de aanvraag hebben afgegeven. Dus, indien de werkgever goede redenen heeft om de vakantie af te keuren en dit aan jou heeft medegedeeld binnen twee weken na de aanvraag, heb je geen voet om op te staan. Neem jij de beslissing om dan toch te gaan, kun je per direct ontslagen worden. Het is zelfs zo dat een werkgever op het laatste moment een vakantie aanvraag kan intrekken, indien hier wederom gewichtige redenen voor zijn. Alleen moet de werkgever dan opdraaien voor de ontstane kosten. Artikel 638 vakantie opnemen. http://www.uwwet.nl/wetten-en-regelingen/privaatrecht/burgerlijk-wetboek-7/25-vakantie-en-verlof-werknemer-opnemen.htm

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100