Moet mijn werkgever mij doorbetalen of wordt ik overgedragen naar het UWV?

Ik heb een jaarcontract welke over 3,5 maanden afloopt. Ik zit al een paar weken overspannen thuis en heb al aangegeven dat ik de druk niet meer aan kan en niet bij hun wil blijven werken, de stress wekt extra migraine aanvallen op en ik functioneer gewoon niet meer.
Er zit geen uitzendbureau oid. tussen, zijn hun verplicht mij een X percentage door te betalen de komende 3,5 maand of dragen ze mij over een paar weken over aan het UWV?
Staat niets in mijn contract over langdurige ziekteverzuim.
Bedankt alvast!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je een tijdelijk contract contract hebt en ziek bent, wordt het waarschijnlijk niet verlengd. Tot einde contract moet de werkgever je doorbetalen, minstens 70 procent van het loon danwel het minimumloon als dat hoger is. Overigens moet de werkgever ook alles doen om je weer aan het werk te krijgen en aan die reïntegratieactiviteiten moet je meewerken. Ben je op de laatste werkdag nog steeds ziek dan moet je werkgever je met een bepaald formulier ziek uit dienst melden bij het UWV. Dat betaalt de Ziektewetuitkering aan je uit als je aan de eisen voor zo'n uitkering voldoet. Zelf ontslag nemen als je ziek bent, is onverstandig. De werkgever heeft een loondoorbetalingsplicht zolang je bij hem in dienst bent op je tijdelijke overeenkomst.

Je contract zullen ze gewoon uit moeten dienen en je dus moeten betalen. Daarna ga je naar het uwv. Het is niet verstandig te praten over dat je niet wil blijven. Je contract loopt van rechtswegen af dus je werkgever zal je contract niet verlengen. Als je zelf ontslag neemt heb je geen recht op ww.

Toegevoegd op 18 november 2018 12:41: tekst

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100