Mag een werkgever diensten uit je rooster halen als je ziek bent?

Ik ben tijdens mijn werk ziek geworden; ik had een overbelasting van beide voeten en werkte in de horeca bij een pretpark. Na mijn ziekmelding zijn er in totaal 5 diensten weggehaald van mijn rooster, wat ongeveer 44 uur is. Deze zijn dus ook niet uitbetaald. Mag een werkgever deze diensten zomaar weghalen?
In eerste instantie had het bedrijf mijn ziekte-uren niet eens uitbetaald en nu dus maar de helft van mijn oorspronkelijk rooster.

Weet jij het antwoord?

/2500

Zo niet te beantwoorden omdat je niet vermeldt wat voor soort arbeidsovereenkomst je hebt. 0-uren contract? Min-max? Iets anders? Stel: je hebt een 0-urencontract. Dan moeten de uren waarvoor je al ingeroosterd stond op het moment dat je ziek werd worden uitbetaald voor minstens 70 procent van het loon of het minimumloon over die uren als dat hoger is. Er mogen 1 of 2 wachtdagen worden ingehouden maar alleen als dat in de arbeidsovereenkomst of CAO staat. En dan nog dit: "Heb je een 0-urencontract, maar werkte je wel 13 weken lang een bepaald aantal uren? Dan mag je ervanuit gaan dat je over die 13 weken een contract had voor dat urenaantal. Je werkgever zal dan bij ziekte je loon moet doorbetalen. Hierbij moet hij kijken naar hoeveel uren je gemiddeld werkte in de 13 weken voordat je ziek werd. "

Toegevoegd op 10 oktober 2018 17:29: bron
Bronnen:
https://werkwacht.nl/artikel/0-urencontrac...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100