Nieuw contract, maar gekort in mijn uren, mag dat?

Goedemorgen,
2 jaar geleden begon ik bij mijn huidige baas te werken. Wij waren overeengekomen dat ik een jaarcontract van 32 uur p/w zou krijgen (met minder uren kom ik niet rond). Aan het einde van dat contract kreeg ik nog een jaarcontract met 32 uur p/w. 3 maanden geleden kreeg ik een vaste aanstelling bij het bedrijf, maar hij heeft mij gekort in mijn uren. Ik heb een contract van 24 uur p/w gekregen. Mag hij mij zomaar korten in mijn uren?
Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Bij iedere nieuwe arbeidsovereenkomst moeten de voorwaarden bekend worden gemaakt. Denk aan aantal uren en salaris. Als dat niet gebeurt en alles stilzwijgend doorloopt, gelden de voorwaarden van het laatste contract daarvoor. Je werkgever heeft er bij de nieuwe overeenkomst voor gekozen uit te gaan van minder uren. Dat kan, als je daarover vooraf ingelicht bent. Je kiest dan voor blijven of weggaan. Weggaan omdat je het met dat nieuwe aantal uren niet eens was. Je bent echter gebleven. Wat je had kunnen doen, is je aanmelden bij het UWV als werkzoekende en WW aanvragen. Je hebt namelijk een arbeidsurenverlies van minstens 5 uren en je hebt over de verloren uren geen recht op doorbetaling van die uren. Een derde voorwaarde is dat je beschikbaar bent voor de arbeidsmarkt. Om recht te krijgen en te houden op WW zul je dus moeten solliciteren.

Houd er wel rekening mee dat wanneer je je bij het UWV meld er waarschijnlijk slechts 70% zal worden uitbetaald van de verloren uren (5 in dit geval).

Bronnen:
http://www.arbeidsovereenkomstvoorbepaaldetijd.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100