Kan ik stoppen met mijn werk zonder ontslag te nemen?

Het gaat hierbij om een bijbaan. Ik heb hier in totaal één dag gewerkt, maar het is toch niet helemaal wat ik in gedachten had. Ik ben al wel op sollicitatiegesprek geweest, ben al aangenomen (heb dus ook al een dag gewerkt), maar ik heb nog niets hoeven tekenen ofzo. Wel is er al een kopie van mijn bankpas en paspoort gemaakt. Kan ik nog terug?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je niets getekend hebt, dan hoef je geen ontslag te nemen. Het is natuurlijk wel zo netjes, om tegen je werkgever te zeggen, dat het toch niet is wat je er van verwachtte, en daarom maar van het aanbod afziet.

Of je wel of niet getekend hebt is niet relevant. Eedn arbeidscontract hoeft immers niet schriftelijk te zijn. Afspraak is afspraak. Wel heb je van rechtswege een proeftijd. Dan kunnen beide partijen de overeenkomst beeindigen. Elke reden is goed. Wel heb je recht op het loon wat je tot op dat moment hebt verdiend.

Bronnen:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/a...

Uitgangspunt: dat kan niet. Je zult ontslag moeten nemen en dan geldt een opzegtermijn van een volle kalendermaand. Nu opzeggen is na 30 juni wegkunnen. Dit kan als je nu een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd hebt waarin staat dat je 'm tussentijds kunt opzeggen. Anders zul je het helr contract moeten uitdienen als het er een voor bepaalde tijd is. Andere oplossing in zo'n geval: in overleg gaan met de werkgever en vragen of je in goed overleg eerder wegkunt. Waarom schrijf ik "waarschijnlijk niet?" Omdat sinds enkele jaren voor arbeidsovereenkomsten met een duur van korter dan 6 maanden geen proeftijd meer kan worden overeengekomen. Dan ben je dus meteen in dienst voor de duur van de overeenkomst. In de regel is de eerste overeenkomst er altijd een voor bepaalde tijd. Is de arbeidsovereenkomst er een voor meer dan 6 maanden dan kan er wel (schriftelijk) een proeftijd worden overeengekomen en kun je elk moment weg in die proeftijd. Al of niet getekend hebben op dit moment doet er niet toe (m.u.v. proeftijdbeding). Word volwassen en besef dat met het aangaan van overeenkomsten rechten en plichten ontstaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100