Is het verstandig een tijdelijke leuke baan aan te nemen nu ik bij een minder leuke werkgever uitzicht heb op een vast contract?

Vanmorgen heb ik een gesprek gehad bij een bedrijf waar een hele leuke functie vrijkomt, maar tijdelijk tot en met maart. De functie sluit aan bij mijn wensen en het bedrijf is wat flexibeler dan mijn huidige werkgever. Bij mijn huidige werkgever heb ik het niet slecht maar ook niet goed naar mijn zin en weinig uitdaging, wel zicht op vast contract. Salaris en arbeidsvoorwaarden bij nieuwe werkgever zijn nog niet bekend. Ik ben 33 jaar, werk nu 3 dagen straks wellicht iets meer. Wij hebben mijn salaris nodig om de dingen te doen die we nu doen. Wat is verstandig? Wat zijn de mogelijkheden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is op het moment denk ik niet verstandig om als je een vaste baan hebt, die op te geven voor een tijdelijke baan, hoe leuk deze ook is (of lijkt). Als je het niet meer naar je zin hebt bij je huidige werkgever, kun je misschien ook een andere oplossing zoeken. Wellicht zijn er mogelijkheden om binnen hetzelfde bedrijf door te groeien naar een functie die je wat meer uitdaging kan bieden, of kun je meer verantwoordelijkheden krijgen, waardoor je het werk weer leuk gaat vinden. Anders kun je ook altijd nog rustig verder kijken. Je hebt een baan, dus je hebt geen haast om een andere te vinden. Het is natuurlijk altijd mogelijk dat je straks een andere baan vindt die net zo leuk is, maar waarbij je wel uitzicht hebt op een vast contract. Tot die tijd heb je dan in ieder geval de zekerheid van een vast contract en het salaris wat gewoon blijft binnenkomen. Werken doe je uiteindelijk toch om het geld te verdienen wat je nodig hebt om (leuk) te leven, en die zekerheid is ook wel wat waard!

Praat eens met je huidige werkgever. Geef aan dat je een andere baan kunt krijgen, maar dat je wilt blijven als je een vaste baan krijgt en meer uitdaging. Gebruik deze mogelijkheid om je situatie te verbeteren. Als je huidige werkgever nergens op wil ingaan, dan is het verstandiger om te kiezen voor een nieuwe uitdaging.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100