na een proeftijd van een maand heb ik een half jaar contract gekregen . Dat half jaar contract word voortijdig beeindigd door werkgever. Wat nu .?

Moet ik b.v. schriftelijk laten weten dat ik er niet mee eens bent ? Ik ben zo bang dat ik geen ww uitkering krijg .

Weet jij het antwoord?

/2500

Waarom wordt de AO voortijdig beëindigd ? Ontslag op staande voet ? Bijna onmogelijk maar kan op basis van zeer zwaarwegende gronden en verwijtbaar gedrag . Voortijdig beëindigen van een AO kan bijna niet werkgever moet de resterende tijd afnemen behalve faillissement economische gronden ( moet hij nog aanvragen en dan zijn er al heel veel maanden voorbij . Of ja ernstig verwijtbaar gedrag of met gelogen info ( leugen in je CV ) je beschikt niet over de juiste kwalificatie's zo niet ga er niet mee akkoord . Je er hebt recht op de resterende maanden uit betaald te krijgen en dan pas de WW in. Ja direct schriftelijk laten weten he baas mijn AO loopt nog tot .... ik ga niet weg ik bied mijn diensten aan ik wens geen voortijdige beëindiging ( ook al heb ik onder druk ingestemd ) bij ontslag opstaande voet of bij verkeerde info kan je ook altijd in protest gaan. Ook eerst een brief naar werkgever dat je er niet mee eens bent en verder niks dus geen argumenten of verwijten of feiten . ( dat om je advocaat niet voor de voeten te lopen straks ) Dan wel via de rechter zoek rechtshulp . Succes.

Allereerst was de proeftijd al ongeldig. Die is niet meer toegestaan bij halfjaarcontracten. Tussentijdse beeindiging kan alleen plaatsvinden bij ontslag op staande voet, ontslag met wederzijds goedvinden, opzegging door werkgever met ontslagvergunning van het UWV (alleen nog van toepassing bij ontslag om bedrijfseconomische omstandigheden en ontslag na 2 jaar ziekte) of een ontbinding van de arbeidsovereenkomst door de kantonrechter. Uit de vraag krijg ik het idee dat dit allemaal niet van toepassing is. In dat geval had de werkgever tussentijds geen eind mogen maken aan de arbeidsovereeenkomst en wordt hij schadeplichtig. Schakel juridische hulp in, bijv. via het Juridisch Loket. Hier lijkt me sprake van kennelijk onredelijk ontslag.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100